Matrox Graphics στην IBC 2023

www.amydv.gr

Matrox Graphics στην IBC 2023

September 16, 2023 Broadcast & Playout 0

Η Matrox Origin, μια λύση που δημιουργήθηκε για να “επαναπροσδιορίσει” τις ροές εργασίας ζωντανής παραγωγής, προσφέρει μια εγγενή προσέγγιση βασισμένη στην πληροφορική για την τηλεοπτική παραγωγή, παρέχοντας κλιμακούμενες, χαμηλής καθυστέρησης, ακριβείς λειτουργίες μετάδοσης για ζωντανή τηλεοπτική παραγωγή παγκόσμιας κλάσης. Γεφυρώνοντας τους κόσμους της μετάδοσης και της πληροφορικής, η λύση Matrox Video “εγγυάται” συγχρονισμό σε όλη τη διαδικασία ζωντανής παραγωγής, παρέχοντας επεξεργασία σε οποιοδήποτε επίπεδο εντός του κατανεμημένου, on-premise ή cloud περιβάλλοντος. Ομοίως, το Matrox Origin, ικανό να χειρίζεται τον εγγενή πλεονασμό χωρίς πρόσθετη παρέμβαση, υποστηρίζει επίσης πλεονασμό σε πολλαπλές ζώνες διαθεσιμότητας των Amazon Web Services (AWS) για κρίσιμες εφαρμογές. Οι συμμετέχοντες στην IBC 2023 θα μπορούν να ενημερωθούν για τις δυνατότητες του Matrox Origin στο “Live Production Unlimited: Making Time with Matrox ORIGIN” την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα RAI G106.

Matrox ConvertIPΠαράλληλα, όλοι οι επισκέπτες που ενδιαφέρονται για τη διαχείριση σημάτων – συμπεριλαμβανομένης της αμφίδρομης, υψηλής πυκνότητας παρακολούθησης και μετατροπής ST 2110 σε HDMI/SDI – θα μπορούν να ανακαλύψουν την πλήρη σειρά Matrox ConvertIP. Οι λύσεις συνοδεύονται από μια νέα λειτουργία “daisy-chaining”, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν πολλαπλές ροές μέσω μιας σύνδεσης και να εμφανίζουν οποιαδήποτε ροή σε οποιαδήποτε συνδεδεμένη οθόνη. Αυτές οι συσκευές χωρίς ανεμιστήρα, συμβατές με NMOS είναι έτοιμες για 4K και IPMX, υποστηρίζουν ασυμπίεστες ροές εργασίας ST 2110-20 και συμπιεσμένες ST 2110-22 JPEG XS και περιλαμβάνουν PoE+.

Από την άλλη πλευρά, για εφαρμογές απομακρυσμένης παραγωγής, η Matrox Video θα επιδείξει στο περίπτερό της πώς οι χρήστες μπορούν να στείλουν έως και τέσσερα συγχρονισμένα σήματα κάμερας SDI ποιότητας μετάδοσης από οποιαδήποτε τοποθεσία μέσω του ανοιχτού διαδικτύου ή/και του δημόσιου/ιδιωτικού cloud χρησιμοποιώντας έναν μόνο κωδικοποιητή Monarch EDGE 4K/multiHD και αποκωδικοποιητές με δυνατότητα genlock. Νέα στην IBC2023, η έκδοση 2.05 του συστήματος προσθέτει υποστήριξη για SCTE 104, κλειστές λεζάντες και άλλα για εύκολη ενσωμάτωση στις ροές εργασίας μετάδοσης.

Matrox Video – LumaLuma H.265 και KVM Extio
Η Matrox Video έχει επίσης προετοιμάσει για την IBC 2023 αρκετές βελτιώσεις στη σειρά κωδικοποιητών και αποκωδικοποιητών ST 2110 και H.264 και καρτών εισόδου/εξόδου SD/HD/UHD. Τα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν εξαιρετικά χαμηλή καθυστέρηση με μεταφορά υποκαρέ, υποστήριξη 8K και βελτιωμένη υποστήριξη Linux. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει στην κάρτα κωδικοποιητή Luma H.265, η οποία υποστηρίζει πλέον τα γραφικά Intel ARC για την κωδικοποίηση και αποκωδικοποίηση πολλαπλών ροών H.264 και H.265, διευκολύνοντας τη διανομή πολλαπλών μορφών.

Παρομοίως, η Matrox Video θα προβάλει επίσης τους επεκτατές Extio 3 IP που λειτουργούν σε δίκτυα 1GbE. Οι τελευταίες αναβαθμίσεις της περιλαμβάνουν υποστήριξη για ταμπλέτες Wacom με ευαισθησία στην πίεση, ώστε οι γραφίστες να διατηρούν τον πλήρη δημιουργικό έλεγχο ακόμη και σε απομακρυσμένες τοποθεσίες. Οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν κλιμακούμενα και οικονομικά αποδοτικά περιβάλλοντα μεταγωγής μήτρας KVM 1GbE με ασφαλή, χαμηλού ρυθμού bit επέκταση και μεταγωγή βίντεο 4Kp60 4:4:4:4:4 και έως και τετραπλά 1080p60 4:4:4:4:4:4 μέσω LAN, WAN ή Internet.

Οι λύσεις Matrox Video, που αποτελούν το κλειδί για πολλούς παίκτες του κλάδου, θα χρησιμοποιούνται επίσης σε περίπτερα από τις RT Software, Pebble, intoPix, Stagetec, Anyware Video και TAG Video Systems.

 

Translate »