Imagine Communications Opens its Microservices Technology Platform to Media & Entertainment Industry.

www.amydv.gr

Imagine Communications Opens its Microservices Technology Platform to Media & Entertainment Industry.

April 27, 2017 Broadcast & Playout News 0

[:el]Η εταιρεία προμηθεύει τον πηγαίο κώδικα library Zenium microservices στη κοινότητα των πελατών, των συνεργατών και των developers.
Η Imagine Communications, εταιρεία που ενδυναμώνει τη Βιομηχανία των Μέσων και της Ψυχαγωγίας μέσω της μετασχηματιστικής καινοτομίας, εισάγει το πρόγραμμα Open Zenium. Μέσω του Open Zenium η Imagine Communications επεκτείνει τη γραμμή συνεργασίας, διαφάνειας και καινοτομίας, μοιράζοντας τον πηγαίο κώδικα library Zenium ™ microservices, την καθαρή τεχνολογία microservices της εταιρείας για τη δημιουργία πιο έξυπνων και αποτελεσματικότερων μέσων στην κοινότητα πελατών και συνεργατών της. Το Open Zenium παρέχει στις εταιρείες Μέσων τη δυνατότητα να προσαρμόζουν, να τροποποιούν, να σχεδιάζουν και να αναπτύσσουν ροές εργασίας και υπηρεσίες επόμενης γενιάς με απαράμιλλη αποδοτικότητα, κλιμάκωση και απόδοση, καθώς και με πρόσβαση σε μία ζωντανή κοινότητα λογισμικού, υποστηριζόμενη από ομάδες προγραμματιστών, αρχιτεκτόνων και μηχανικών DevOps. Κύριος στόχος του προγράμματος είναι να παράσχει τις γνώσεις, τα εργαλεία και την τεχνολογία που θα ενισχύσουν τις επιχειρήσεις με την απαιτούμενη ευελιξία, την αποδοτικότητα και την κλιμάκωση ώστε να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερες και εξελισσόμενες ανάγκες των καταναλωτών, με ταχεία ανταπόκριση στις μεταβαλλόμενες δυναμικές της αγοράς.
Η πρωτοβουλία Open Zenium αποτελεί ορόσημο στον Κλάδο των Μέσων και της Ψυχαγωγίας. Για πρώτη φορά, ένας σημαντικός προμηθευτής τεχνολογίας όχι μόνον παρέχει στην κοινότητα πελατών και συνεργατών της πρόσβαση στην πνευματική ιδιοκτησία που στηρίζει τις καινοτόμες και πρωτοπόρες στην αγορά λύσεις της, αλλά δημιουργεί και μία κοινότητα που βασίζεται στη διαφάνεια, την καινοτομία και την επιτυχία. Η Imagine παρέχει πρόσβαση στα σχέδια και στις βέλτιστες πρακτικές που έχει αναπτύξει με την πάροδο των ετών, καθώς και στην τεχνολογία που κυριαρχεί στις κορυφαίες λύσεις της στον Κλάδο, συμπεριλαμβανομένων των πλατφορμών Versio ™, Selenio ™ One και EPIC ™ MV. Η pure play πλατφόρμα microservices Zenium παρέχει στις εταιρείες Μέσων ένα ευκίνητο και ευέλικτο τεχνολογικό θεμέλιο που προσφέρει απαράμιλλη πρόσβαση στην τρέχουσα και τη μελλοντική τεχνολογία, καθώς και την κορυφαία στην αγορά απόδοση και κλιμάκωση.
“Με τη διάθεση του πηγαίου κώδικα Zenium στην κοινότητα των συνεργατών και των πελατών της και με την παροχή πρόσβασης στη γνώση που έχουμε αναπτύξει με αυτήν, η Imagine Communications κάνει ένα ακόμη τολμηρό βήμα προς τα εμπρός για τη Βιομηχανία, θέτοντας τον πήχη της διαφάνειας, της πρόσβασης και της κοινής επιτυχίας,” δήλωσε ο Charlie Vogt, Διευθύνων Σύμβουλος της Imagine Communications. “Στέλνουμε το ισχυρό μήνυμα ότι είμαστε έτοιμοι να διερευνήσουμε μία πιο στρατηγική και συνεργατική σχέση με τους πελάτες και είμαστε πρόθυμοι να υποστηρίξουμε τη δέσμευσή μας εκθέτοντας την πιο αξιόλογη πνευματική ιδιοκτησία της εταιρείας σε ένα περιβάλλον που είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να ωθήσει όλα τα μέρη προς την αμοιβαία επιτυχία σε μία αγορά που κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστική.”
Ο Vogt πρόσθεσε: “Ενώ άλλες εταιρείες τεχνολογίας έκαναν προσφάτως το άλμα στις microservices, η Imagine Communications εδώ και πολλά χρόνια οικοδομεί λύσεις που βασίζονται στις microservices και τώρα προβαίνει στο επόμενο βήμα της, δηλαδή στη διαμοίραση των δομικών στοιχείων της πρωτοποριακής μας καινοτομίας με την κοινότητα των πελατών και συνεργατών μας.”
Ως πρώτος και ηχηρός ηγήτορας στη μετάβαση του broadband στο ΙΡ, η Imagine Communications βρίσκεται στη μοναδική θέση να επιταχύνει τον μετασχηματισμό της Βιομηχανίας Μέσων παρέχοντας στην κοινότητα των πελατών και συνεργατών της πρόσβαση σε αυτήν την πρωτοποριακή τεχνολογία. Η πρωτοβουλία Open Zenium έχει σχεδιαστεί για να θέσει τη μεγαλύτερη broadcast κοινότητα στην ίδια τροχιά καινοτομίας με την Imagine, βοηθώντας τις εταιρείες Μέσων όλων των μεγεθών να απελευθερώσουν πλήρως τη δημιουργικότητά τους και τις δυνατότητες δημιουργίας εσόδων, εξαλείφοντας τους τεχνολογικούς περιορισμούς.
Το άνοιγμα του Zenium αποσκοπεί στην παροχή πρόσβασης σε ένα επίπεδο διαφάνειας, καινοτομίας και διαχείρισης του κινδύνου που προηγουμένως δεν είχε γίνει γνωστός στον Κλάδο των Μέσων και της Ψυχαγωγίας. Το Open Zenium έχει σχεδιαστεί για να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες Μέσων αλληλεπιδρούν με τους τεχνολογικούς συνεργάτες τους και για να εμπλουτίσουν τις λειτουργίες τους με την καινοτομία.
“Αυτή είναι μία συνεργασία σε κλίμακα που δεν έχει δει ποτέ ο Κλάδος των Μέσων και της Ψυχαγωγίας”, δήλωσε ο Brick Eksten, Διευθυντής Προϊόντος της Imagine Communications. “Τώρα είναι καιρός να εκμεταλλευτούμε την εκπληκτική δουλειά που γίνεται στην ευρύτερη βιομηχανία των υπολογιστών και να φέρουμε κοντά βέλτιστη εικονικότητα (virtualization) με αποδεδειγμένες τεχνολογίες εκπομπής. Ανοίγουμε το Zenium για να επιτρέψουμε στην κοινότητα των πελατών μας να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες της τεχνολογικής πλατφόρμας του μέλλοντος και για να εισάγουν στις επιχειρήσεις τους την ευκινησία και την ευελιξία που θα τους επιτρέψει να αναπτυχθούν σε ένα ταχέως εξελισσόμενο ανταγωνιστικό περιβάλλον.”
Η υιοθέτηση μιας αρχιτεκτονικής που βασίζεται στις microservices δεν απαιτεί από τις εταιρείες των Μέσων να πραγματοποιούν μεγάλες αλλαγές στα δίκτυά τους. Αντίθετα, η βασιζόμενη σε components, υψηλής σύνθεσης λύση Zenium δίδει τη δυνατότητα στις εταιρείες Μέσων να πραγματοποιήσουν με σταδιακό τρόπο τον μετασχηματισμό από μονολιθικές σε Cloud-Native εφαρμογές. Παρέχοντας τον πηγαίο κώδικα της Zenium στην κοινότητα των τεχνολογικών συνεργατών και πελατών της, η Imagine επιταχύνει τη μετάβαση σε ένα θεμέλιο τεχνολογίας που οικοδομείται έτσι ώστε να αντέχει τους υψηλούς ρυθμούς μεταβολής στον Κλάδο των Μέσων και της Ψυχαγωγίας.
Η Imagine Communications επιδεικνύει τις δυνατότητες της Zenium και παρουσιάζει τα οφέλη της διάθεσης της τεχνολογίας microservices στη βιομηχανία των Μέσων, στην Έκθεση NAB 2017, Περίπτερο SL1516, στο Εκθεσιακό-Συνεδριακό Κέντρο του Λας Βέγκας. Master Class για τη Zenium θα πραγματοποιείται καθημερινά από Δευτέρα έως Τετάρτη, 10:30 π.μ.
Πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τον σχεδιασμό των microservices, τη σχέση τους με τις Εγγενείς στο Υπολογιστικό Νέφος (Cloud-Native) εφαρμογές και τη σημασία του μέλλοντος του Κλάδου των Μέσων και της Ψυχαγωγίας παρέχονται στο white paper με τίτλο: “The Impact of Microservices on the Future of the Media & Entertainment Industry.”
“Έκτακτοι καιροί απαιτούν έκτακτα μέτρα,” δήλωσε σχετικά ο Κος Χαλκίδης Δαυίδ από την AmyDV, “η Imagine Communications με την κίνηση αυτή δείχνει ότι καταλαβαίνει καλά μια από τις αρχές που βρίσκουμε κατά την ανάλυση κάθε νέου έργου και αυτό είναι ότι κάθε πελάτης κάθε έργο έχει το δικό του μοναδικό συνδυασμό απαιτήσεων. Με το Zenium θα μπορεί η Imagine, εμείς ή ένας τρίτος developer να αναπτύξει λύσεις που να ανταποκρίνονται και να μεταβάλλονται επακριβώς με τις ανάγκες του κάθε έργου.
Την σημαντικότατη αυτή εξέλιξη καθώς και άλλα θέματα θα συζητήσουμε στην ημερίδα που διοργανώνεται με θέμα το Μέλλον της TV (‘Future of TV’) στις 18 Μαΐου στην Αθήνα. ”
 [:en]Company makes Zenium microservices library source code available to community of customers, partners and developers.
Imagine Communications, empowering the media and entertainment industry through transformative innovation, is introducing its Open Zenium program. Through Open Zenium, Imagine Communications is raising the bar for collaboration, transparency and innovation by sharing source code to the Zenium™ microservices library, the company’s pure microservices technology for building smarter and more efficient media operations, with a community of its customers and partners. Open Zenium provides media companies with the ability to customize, modify, design and deploy next-generation workflows and services with unparalleled efficiency, scalability and performance, as well as gain access to a vibrant software community backed by teams of developers, architects and DevOps engineers. The chief objective of the program is to deliver the knowledge, tools and technology that will fortify operations with the flexibility, efficiency and scale to meet the unique and evolving needs of consumers and enable rapid response to changing market dynamics.
The Open Zenium initiative marks a milestone in the media & entertainment industry. For the first time, a major technology supplier is providing access to not only the intellectual property underpinning its innovative and market-leading solutions with a community of its customers and partners, it is also building a community based on transparency, innovation and success. Imagine is providing access to the design patterns and best practices it has developed over the years, as well as the technology that powers its industry-leading solutions, including its Versio™, Selenio™ One, and EPIC™ MV platforms. The pure-play microservices Zenium platform provides media companies with an agile and versatile technology foundation that provides unparalleled access to current and future technology, along with industry-leading efficiency and scale.
“By making Zenium source code available to a community of its partners and customers and providing access to the knowledge we have developed with it, Imagine Communications is taking another bold step forward for the industry, setting the bar for transparency, access, knowledge-sharing and shared success,” said Imagine Communications CEO Charlie Vogt. “We are sending a strong message that we are ready to explore a more strategic and collaborative relationship with customers and are willing to back up our commitment by exposing the company’s most valued intellectual property in an environment designed to propel all parties toward mutual success in a market that is becoming more competitive every day.”
Vogt added, “While other technology companies have recently jumped on the microservices bandwagon, Imagine Communications has been building solutions based on microservices for several years and is now taking the next step of sharing the building blocks of our groundbreaking innovation with a community of our customers and partners.”
An early and vocal leader in the transition of broadband to IP, Imagine Communications is in a unique position to accelerate the transformation of the media industry by providing access to this groundbreaking technology with a community of its customers and partners. The Open Zenium initiative is designed to put the larger broadcast community on the same innovation trajectory as Imagine, helping media companies of all sizes to unleash their full creativity and revenue-generating potential by eliminating technological limitations.
Opening up Zenium is intended to provide access to a level of transparency, innovation and risk management previously unheard of in the media & entertainment industry. Open Zenium is designed to redefine the way media companies interact with their technology partners and infuse their operations with innovation.
“This is collaboration on a scale that’s never been seen in the media & entertainment industry,” said Brick Eksten, Chief Product Officer, Imagine Communications. “The time is now to leverage the amazing work being done in the broader compute industry and to bring together best-of-breed virtualization with proven broadcast technologies. We’re opening up Zenium to enable a community of our customers to exploit the capabilities of the technology platform of the future and to inject their businesses with the agility and flexibility that will allow them to thrive in a rapidly and constantly evolving competitive environment.”
The adoption of a microservices-based architecture does not require media companies to make wholesale changes to their networks. Instead, the component-based, highly granular composition of Zenium enables media companies to make the transformation from monolithic to Cloud-Native applications in a gradual fashion. By making Zenium’s source code available to a community of technology partners and customers, Imagine is accelerating the transition to a technology foundation that is built to withstand the blistering pace of change in the media & entertainment industry.
Imagine Communications demonstrates the capabilities of Zenium and showcases the benefits of making its microservices technology available to the media industry at the 2017 NAB show, booth SL1516, at the Las Vegas Convention Center. A Zenium master class will be conducted daily, Monday through Wednesday, beginning at 10:30 AM.
Additional information about microservices design, its relation to Cloud-Native applications and importance to the future of the media & entertainment industry is available in the white paper The Impact of Microservices on the Future of the Media & Entertainment Industry.[:]

 

Translate »