Η AmyDV εξοπλιζει Control Rooms σε πλοιο της AssoGroup με Προιοντα της Matrox Video

www.amydv.gr

Η AmyDV εξοπλιζει Control Rooms σε πλοιο της AssoGroup με Προιοντα της Matrox Video

July 3, 2023 Cabling Case Studies Installation News Press Releases Solutions Εργα AmyDV. 0

Η AmyDV συνεργάστηκε με την ομάδα τεχνολογίας πληροφορικής της Asso Group για τη σχεδίαση και την εγκατάσταση συστημάτων επεξεργασίας και διανομής video σε ένα πλοίο που είναι κατάλληλα εξοπλισμένο για εργασίες υποθαλάσσιας καλωδίωσης. Σε αυτό το έργο εφαρμόστηκαν τα αξιόπιστα και αποτελεσματικά προϊόντα της Matrox Video, συμπεριλαμβανομένων του Quad 4K Κωδικοποιητή Matrox Maevex 6152, της κάρτας Matrox Mura IPX Series, του controller (ελεγκτή) πολλών monitors (οθονών) Matrox QuadHead2Go, της κάρτας γραφικών Matrox D1450 και του εφεδρικού τροφοδοτικού Matrox NRG. Παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στη θάλασσα, το έργο ολοκληρώθηκε επιτυχώς χάρη στα προϊόντα υψηλής απόδοσης της Matrox Video, τα οποία εγκατέστησε η εταιρεία δημιουργίας και εγκατάστασης λύσεων, AmyDV.

Ωθώντας τα Όρια των Λύσεων για το Ναυτιλιακό Control Room

Η Asso Group αποτελεί εταιρεία που ειδικεύεται στις υπηρεσίες εγκατάστασης και συντήρησης υποθαλάσσιων καλωδίων και το νεότερο έργο που ανέλαβε απαιτούσε ένα πλοίο της να διαθέτει αίθουσες ελέγχου και λειτουργίας-χειρισμών (control & operations rooms) ειδικής σχεδίασης γι’ αυτόν τον σκοπό. Το πλοίο, CLV Ariadne, είναι ένα DP-3 σκάφος πόντισης καλωδίων με ικανότητα δραστηριότητας σε όλον τον κόσμο. Έπρεπε να είναι εξοπλισμένο με αξιόπιστα και αποτελεσματικά συστήματα τα οποία θα μπορούσαν να λειτουργούν απρόσκοπτα ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες καθώς οι εργασίες επισκευής και συντήρησης θα ήταν δύσκολες και χρονοβόρες στη θάλασσα.

Η εταιρεία Asso Group προσέγγισε τη Matrox Video προκειμένου να εξοπλίσει το νεότερο πλοίο της με video wall εξοπλισμό για πολλές αίθουσες ελέγχου και λειτουργίας-χειριστών (control & operator rooms). Οι δύο εταιρείες διατηρούν μακροχρόνια συνεργασία, με τα παλαιότερα έργα της Asso Group να βασίζονται στις συσκευές της Matrox Video. Η Asso Group επέλεξε για άλλη μία φορά τη συνεργασία της με τη Matrox Video λόγω της αποδεδειγμένης αξιοπιστίας των προϊόντων της, αλλά και της επιθυμίας να διατηρήσει ένα ενιαίο, συνεκτικό και ευέλικτο οικοσύστημα χρησιμοποιώντας προϊόντα από το ίδιο brand.

Η Matrox Video επέλεξε την AmyDV ως προτιμώμενο συνεργάτη της για την ανάπτυξη ολοκληρωμένων λύσεων, συμπεριλαμβανομένων των video walls, της AV δικτύωσης και των λύσεων επικοινωνίας. Η AmyDV είναι μία πρωτοπόρος εταιρεία media integration, η οποία υλοποιεί έργα στον κλάδο της Ναυτιλίας, όπως η εγκατάσταση συστημάτων ψυχαγωγίας και ψηφιακής σήμανσης-σηματοδοσίας (digital signage). Μία ιδιαιτέρως απαιτητική εφαρμογή είναι η εγκατάσταση ενός control room σε πλοίο. Στην αρχή αυτού του έργου, η Matrox Video προγραμμάτισε μία VideoLab συνάντηση με την AmyDV προκειμένου να επιδείξει ζωντανά και διαδραστικά όλα τα προϊόντα της που έχει αναπτύξει.Ξεπερνώντας τις Δυσκολίες της Θάλασσας

Το μεγάλο μέγεθος του πλοίου και ο αριθμός των αιθουσών που απαιτούσαν λύσεις video wall αποτέλεσαν μία σημαντική πρόκληση για την ομάδα του έργου. Υπήρχαν πέντε operator rooms, έκαστο με video wall 2×2 και δύο μεγάλα control rooms με περισσότερα από 32 monitors. Επίσης, το έργο έπρεπε να ενσωματώσει και εξωτερικές πηγές, όπως περισσότερες από 90 FHD IP κάμερες και οθόνες υπολογιστών, οι οποίες απαιτούσαν την ύπαρξη μίας ενιαίας τράπεζας σημάτων η οποία θα μπορούσε να διαμορφώνεται για έκαστο έργο.

Οι ειδικοί της Matrox Video, της AmyDV και της Asso Group είχαν επιφορτιστεί με την ανάπτυξη μίας λύσης video wall με προϊόντα που προσφέρουν την καλύτερη ποιότητα, ελάχιστη καθυστέρηση και ασυμβίβαστη αξιοπιστία.

Η Καλύτερη Ποιότητα

Η Asso Group απαίτησε μία λύση video wall με την υψηλότερη δυνατή ποιότητα λόγω της απαιτητικής φύσης των λειτουργιών της αίθουσας ελέγχου στη θάλασσα. Με τη γνωστή εταιρεία να αναλαμβάνει εργασίες κρίσιμης σημασίας όπως η υποθαλάσσια καλωδίωση, απαιτούσε μία λύση που θα μπορούσε να εμπιστευτεί προκειμένου να την ενσωματώσει απρόσκοπτα στο υπάρχον δίκτυό της, παρέχοντας παράλληλα εξαιρετική απόδοση και ακρίβεια.

Ελάχιστη Καθυστέρηση

Σε ένα περιβάλλον όπου οι υποθαλάσσιες εργασίες είναι ζωτικής σημασίας και η αδιάλειπτη απόδοση είναι απαραίτητη, η ελάχιστη καθυστέρηση αποτελεί πρωταρχικό ζητούμενο. Οι χειριστές της Asso Group απαιτούν παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο για την άμεση ανταπόκριση στις κρίσιμες καταστάσεις καθώς ακόμη και η παραμικρή καθυστέρηση θα μπορούσε να έχει σημαντικές συνέπειες.

Ασυμβίβαστη Αξιοπιστία

Η αξιοπιστία είναι υψίστης σημασίας στο θαλάσσιο περιβάλλον, ειδικά για ένα πλοίο όπως της Asso Group που δραστηριοποιείται σε απομακρυσμένες περιοχές, με περιορισμένες ευκαιρίες επισκευών. Οι αίθουσες ελέγχου του πλοίου απαιτούσαν εξοπλισμό που θα μπορούσε να αντέξει στις δυσκολίες της συνεχούς λειτουργίας, των ποικίλων θερμοκρασιών και των πιθανών κραδασμών.

Αγκυροβόλιο στην Επιτυχία με Καινοτόμα Setups και Συσκευές Τεχνολογίας Αιχμής

Το έργο βασίστηκε σημαντικά στην εφαρμογή προϊόντων της Matrox Video, με ιδιαίτερη έμφαση στις κάρτες Mura IPX και στον κωδικοποιητή video Maevex 6152.

Οι κάρτες Mura IPX διαδραμάτισαν κεντρικό ρόλο τόσο στις αίθουσες ελέγχου (Control Room #1 & #2), όσο και στις πέντε αίθουσας λειτουργίας-χειρισμού6 (D1-5), δρώντας ως βασικά στοιχεία των λύσεων video wall. Προσέφεραν τη δυνατότητα της απρόσκοπτης επεξεργασίας και προβολής κατανεμημένων video feeds, διασφαλίζοντας συγχρονισμένες απεικονίσεις σε όλες τις αίθουσες του πλοίου. Ο κωδικοποιητής Maevex 6152 βελτίωσε την ευελιξία της δρομολόγησης οποιουδήποτε σήματος σε οποιαδήποτε οθόνη, σε οποιαδήποτε αίθουσα, παρέχοντας στους χειριστές τον πλήρη έλεγχο και την εξατομικευμένη προσαρμογή της διανομής του περιεχομένου σε όλο το πλοίο.Συνολικό Οικοσύστημα:

•    Κάρτες γραφικών Matrox D1450
•    4K Capture & IP Decode Σειρά Matrox Mura IPX
•    4K Decode & Display Σειρά Matrox Mura IPX
•    Matrox MuraControl για Λογισμικό Windows
•    Multi-Monitor Controller Matrox QuadHead2Go
•    Quad 4K Encoder Matrox Maevex 6152
•    Μονάδα Εφεδρικής Τροφοδοσίας Matrox NRG
•    WallD4 (με ενσωματωμένη κάρτα 4K IP Decode & Display Matrox Mura IPX)
•    Λογισμικό 4TheWall

Συνολικά, περισσότερες από 15 συσκευές της Matrox οδηγούν περισσότερα από 40 monitors σε 7 αίθουσες (ελέγχου και λειτουργίας).

Control Room #1 (C1): Ολοκληρωμένη Παρακολούθηση του ΣυστήματοςΤο Control Room #1 διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην παρακολούθηση της ιδιαιτέρως μεγάλης διάταξης συστημάτων και λειτουργιών του πλοίου, συμπεριλαμβανομένων εξωτερικών πηγών όπως IP κάμερες, οθόνες υπολογιστών και σημαντικών βασικών εφαρμογών που απαιτούσαν streaming υψηλής ποιότητας με ελάχιστη καθυστέρηση. Για να επιτευχθεί αυτό η εγκατάσταση ξεκίνησε με τον Quad 4K κωδικοποιητή Matrox Maevex 6152, ο οποίος λαμβάνει και κωδικοποιεί τα απαραίτητα video feeds με standard H.264 video streams.Στη συνέχεια, μεταδίδονται feeds μέσω standard 1 GbE καλωδίων δικτύου ethernet χαλκού σε δύο κάρτες 4K Capture & IP Decode Matrox Mura IPX για περαιτέρω επεξεργασία (αποκωδικοποίηση) και διανομή στις εξόδους των καρτών γραφικών μέσω του PCIe-bus. Οι κάρτες Mura IPX τοποθετήθηκαν μαζί με δύο κάρτες γραφικών Matrox D1450 σε έναν υπολογιστή, έκαστη με τέσσερις 4K εξόδους, οι οποίες επέτρεψαν την απεικόνιση υψηλής ποιότητας στις πολλές οθόνες του video wall στην αίθουσα ελέγχου. Με τους διασυνδεδεμένους ελεγκτές πολλών οθονών (multi-monitor controllers) Matrox QuadHead2Go έκαστη έξοδος της κάρτας γραφικών θα μπορούσε ξανά να τετραπλασιαστεί. Όλες οι εξωτερικές συσκευές της Matrox Video υποστηρίζονταν από την αξιόπιστη λύση εφεδρικής τροφοδοσίας Matrox NRG, η οποία εγγυάται την αδιάλειπτη λειτουργία ακόμη και υπό δύσκολες συνθήκες.

Control Room #2 (C2): Βελτιστοποιημένη Παρακολούθηση ΛειτουργιώνΓια το Control Room #2 υπήρξε εστίαση κυρίως στην παρακολούθηση των λειτουργικών συστημάτων, με κάποια ενοποίηση των συστημάτων του πλοίου. Παρομοίως με το Control Room #1, ο Quad 4K κωδικοποιητής Matrox Maevex 6152 χρησίμευσε ως βάση για λήψη, κωδικοποίηση και streaming video feeds από διεπαφές (interfaces) κρίσιμης σημασίας. Ο ελεύθερος χώρος ανάμεσα στα γυάλινα παράθυρα μεγιστοποιείται με την εγκατάσταση εννέα monitors 24” για την πιο αποτελεσματική παρακολούθηση και τον έλεγχο των κρίσιμων λειτουργιών.Τα κωδικοποιημένα feeds επεξεργάζονται και διανέμονται αξιοποιώντας την κάρτα 4K Capture & IP Decode Matrox Mura IPX και ελέγχονται από το λογισμικό 4TheWall. Τρεις επιπλέον διασυνδεδεμένοι controllers πολλών οθονών Matrox QuadHead2Go παρέχουν έλεγχο έως και 12 FHD monitors από μόλις τρεις 4K πηγές, επιτρέποντας την αποτελεσματική παρακολούθηση και τον έλεγχο λειτουργιών κρίσιμης σημασίας. Όπως και στο Control Room #1, έτσι και εδώ, το εφεδρικό τροφοδοτικό Matrox NRG εξασφαλίζει την αξιοπιστία και τη συνεχή λειτουργικότητα της εγκατάστασης.

Operator Rooms (D1-5): Περιβάλλον Εξειδικευμένων ΟμάδωνΟι αίθουσες λειτουργίας-χειριστών σχεδιάστηκαν για να εξυπηρετούν τις εξειδικευμένες ομάδες της Asso Group. Αυτές οι αίθουσες λειτούργησαν ως ειδικοί χώροι παρακολούθησης συγκεκριμένων υποσυνόλων συστημάτων. Τα video wall setups σε αυτές τις αίθουσες αποτελούνταν από διαμορφώσεις 2×2, παρέχοντας μία ολοκληρωμένη απεικόνιση βασικών δεδομένων και γραφικών. Για την οδήγηση αυτών των video walls αξιοποιήθηκαν κάρτες εξόδου 4K IP Decode & Display Matrox Mura IPX μαζί με το λογισμικό Matrox MuraControl για Windows, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη και τη συγχρονισμένη διανομή περιεχομένου σε όλες τις οθόνες. Αυτή η λύση, η οποία βασίζεται στο υλισμικό (hardware), όχι μόνον προσφέρει τα ίδια πλεονεκτήματα με την προσέγγιση που βασίζεται στο λογισμικό, αλλά εγγυάται και την αυξημένη αξιοπιστία.

Πλοήγηση στα Νερά με Απαράμιλλη Ποιότητα, Μικρή Καθυστέρηση και Αξιοπιστία

Η συνεργασία μεταξύ της Matrox Video και της AmyDV αποδείχτηκε καθοριστική για την παροχή μίας προηγμένης τεχνολογικώς λύσης video wall, επιτρέποντας στην Asso Group να πλοηγείται στα νερά με σιγουριά και αποτελεσματικότητα. Η συνεργασία της AmyDV αποδείχθηκε ανεκτίμητη ως προς την επιλογή προϊόντων και τη σχεδίαση των αιθουσών, διευκολύνοντας την απρόσκοπτη αλληλεπίδραση καθ’ όλη τη διαδικασία. Η γρήγορη ανταπόκρισή της ως προς την υποστήριξη εξασφάλισε γρήγορες λύσεις, οι οποίες συχνά παρέχονταν μέσα στην ίδια εργάσιμη ημέρα.

Η εφαρμογή της τεχνολογίας της Matrox Video αποτέλεσε μία απλή διαδικασία καθώς πρόκειται για μία ώριμη τεχνολογία, η οποία ενσωματώνεται στα ολοκληρωμένα προϊόντα με προηγμένα API, με υποστήριξη από έμπειρους μηχανικούς. Η ομάδα πληροφορικής της Asso Group, με τη βοήθεια των μηχανικών και των εξειδικευμένων τεχνικών πωλήσεων της Matrox Video ήταν σε θέση να διαχειριστεί user setup και εκπαίδευση για το συγκεκριμένο έργο.

Σύμφωνα με τον Δαυίδ Χαλκίδη, Solution Expert της AmyDV, “οι συσκευές της Matrox Video παρείχαν σημαντικά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της εξοικονόμησης χρόνου, κόστους και εξοπλισμού. Οι συσκευές, οι μηχανικοί και οι ομάδες υποστήριξης είχαν σημαντικό ρόλο ως προς την ολοκλήρωση αυτού του έργου και την έναρξη λειτουργίας σε χρόνο ρεκόρ για τον απόπλου του πλοίου, παρά τις διακοπές που προκλήθηκαν παγκοσμίως από την πανδημία Covid-19.”

Ο Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, Διευθυντής Ομάδας Έρευνας της Asso.subsea, υπογράμμισε τον κομβικό ρόλο των video walls και της διανομής σήματος ως προς την υλοποίηση του έργου. Σύμφωνα με τον ίδιο, “τα video walls και η διανομή σήματος είναι ζωτικής σημασίας για την πραγματοποίηση του έργου, παρέχοντας στον Επικεφαλή μία ολοκληρωμένη επισκόπηση των εργασιών-λειτουργιών από μία ενιαία αίθουσα ελέγχου. Matrox και Amy DV δημιούργησαν ένα αξιόπιστο σύστημα, σχεδιασμένο έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις δύσκολες απαιτήσεις ενός 24ώρου στο επιχειρησιακό περιβάλλον, ακόμη και εντός πλοίου.”

Η επιτυχία αυτού του έργου οδήγησε σε νέα σχέδια για εξοπλισμό και άλλων πλοίων του στόλου της εταιρείας με προϊόντα της Matrox Video, στο εγγύς μέλλον.

Translate »