Πως η λυση μεταδοσης SRT της Kiloview τροφοδοτει τη ζωντανη μεταδοση των αγωνων SUPERMOTARD

www.amydv.gr

Πως η λυση μεταδοσης SRT της Kiloview τροφοδοτει τη ζωντανη μεταδοση των αγωνων SUPERMOTARD

November 6, 2023 Case Studies 0

Το Studio4Event είναι πάροχος υπηρεσιών ψηφιακών μέσων που παρέχει επαγγελματικές ζωντανές on-line μεταδόσεις αθλητικών εκδηλώσεων, συναυλιών, συνεδρίων κ.λπ. και μετατρέπει το LIVE EVENT σε επαγγελματική ροή HD ή UltraHD.

Μιλήσαμε πρόσφατα με το Studio4Event για το πώς η λύση μετάδοσης SRT της Kiloview να παρέχει μετάδοση βίντεο υψηλής ποιότητας με χαμηλή καθυστέρηση για τη ζωντανή μετάδοση των αγώνων SUPERMOTARD.

Οι αγώνες SUPERMOTARD Races είναι μια μορφή αγώνων μοτοσικλέτας που διεξάγονται σε πίστες αγώνων στο Moravské Krumlov της Τσεχικής Δημοκρατίας. Οι μοτοσικλέτες κινούνται με ταχύτητες άνω των 150 χιλιομέτρων την ώρα σε στενές αστικές πίστες μοτοσικλετών.

Για να διασφαλίσει τη σταθερότητα του αποτελέσματος της ζωντανής ροής, το Studio4Event εκμεταλλεύεται την ευελιξία και τη διαλειτουργικότητα της λύσης μετάδοσης Kiloview SRT (που αποτελείται από το Kiloview P1/P2/D350) για να ταιριάζει στις ανάγκες του πελάτη, αξιοποιώντας την για την επίλυση προκλήσεων ή αιτημάτων που μπορεί να προκύψουν.

(Το SRT (Secure Reliable Transport) είναι ένα πρωτόκολλο μεταφοράς ροής βίντεο ανοικτού κώδικα χωρίς δικαιώματα, το οποίο παρέχει ασφαλή απόδοση ροής χαμηλής καθυστέρησης σε θορυβώδη ή απρόβλεπτα (με απώλειες) δίκτυα, όπως το δημόσιο διαδίκτυο. Το Kiloview διαθέτει πολλές συσκευές που υποστηρίζουν το πρωτόκολλο SRT και πρόκειται να υπάρξουν περισσότερες διαθέσιμες στο εγγύς μέλλον για να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια πιο αποτελεσματική και ευέλικτη ροή εργασίας).

“Σε αυτή τη ζωντανή ροή, οι απομακρυσμένες κάμερες (οι οποίες δεν μπορούσαν να συνδεθούν μέσω cabless) ήταν εξοπλισμένες με κωδικοποιητές Kiloview P1. Το σήμα από τον κωδικοποιητή κατευθύνθηκε στον Kiloview Bonding Server. Το Kiloview P2 χρησιμοποιήθηκε για την κίνηση των καμερών και το σήμα κατευθύνθηκε και πάλι στον διακομιστή Bonding Kiloview. Οι ροές SRT από τον διακομιστή bonding Kiloview αποκωδικοποιήθηκαν από το Kiloview D350. Στη ζωντανή ροή, χρησιμοποιήσαμε επίσης κινητά τηλέφωνα που διέθεταν εφαρμογή για ροή SRT. Η αποκωδικοποίηση της ροής SRT γινόταν με τη χρήση του Kiloview D350”.

Ο κωδικοποιητής βίντεο Kiloview P1/P2 είναι μια επαγγελματική συσκευή κωδικοποίησης υψηλών προδιαγραφών, ειδικά σχεδιασμένη για κινητές εφαρμογές. Υιοθετεί το KiloLink – τον πατενταρισμένο αλγόριθμο της Kiloview για την επίλυση του προβλήματος της κακής συνδεσιμότητας. Οι κωδικοποιητές P1/P2 μπορούν να εξισορροπήσουν αυτόματα τα δεδομένα όλων των συνδέσεων και να προσαρμόσουν ανάλογα το ρυθμό μετάδοσης bit για να διασφαλίσουν την αξιόπιστη ροή. Ταιριάζει απόλυτα για ζωντανή ροή και μετάδοση σε εξωτερικούς χώρους σε σενάρια όπως ζωντανές εκδηλώσεις, συναυλίες, αθλητικές δραστηριότητες, εκπομπές πεδίου, σημεία έκτακτης ανάγκης και πολλά άλλα, οποτεδήποτε και οπουδήποτε με τον φορητό σχεδιασμό του (μικρό μέγεθος, μικρό βάρος, ανεμιστήρας ψύξης, ενσωματωμένη μπαταρία κ.λπ.).

Το D350 είναι μια επαγγελματική συσκευή αποκωδικοποίησης υλικού που μπορεί να αποκωδικοποιήσει ταυτόχρονα έως και 9 ροές βίντεο δικτύου και στη συνέχεια να τις εξάγει μέσω των διεπαφών 3G-SDI και HDMI σε συγχρονισμό, με ανάλυση εξόδου έως και 4Kp60. Είναι επίσης ικανή για έξοδο με τρεις τρόπους: Ανεξάρτητα, Συνδυασμό ροών βίντεο πολλαπλών καναλιών ή αναπαραγωγή μιας ενιαίας ροής για ταυτόχρονη ροή. Οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν 9 από τις ροές για έξοδο στην οθόνη προβολής από τις 16 ροές βίντεο σε πραγματικό χρόνο ή τις εικόνες που εμφανίζονται σε προεπισκόπηση στην ιστοσελίδα. Το D350 είναι εξοπλισμένο με οθόνη LCD 0,9 ιντσών για καλύτερη εμπειρία χρήσης. Με την ενσωματωμένη οθόνη LCD, οι χρήστες μπορούν εύκολα να ελέγχουν την κατάσταση IP και αποκωδικοποίησης σε πραγματικό χρόνο.

“Η καθυστέρηση που προέκυψε στη διαδρομή P1(P2) -> διακομιστής Bonding -> D350 ήταν περίπου 2 δευτερόλεπτα.”. Με βελτιστοποιημένη τεχνολογία, το Kiloview P1/P2/D350 προσφέρει μια εμπειρία ροής βίντεο με εξαιρετικά χαμηλή καθυστέρηση, η οποία είναι κατάλληλη για απομακρυσμένη σύνδεση με υψηλή ποιότητα.

Ο Kiloview Intercom Server (KIS) είναι συμβατός με όλα τα προϊόντα της KILOVIEW, ώστε φυσικά να ενσωματωθεί στο οικοσύστημα. Εφόσον χρησιμοποιείτε κωδικοποιητές, αποκωδικοποιητές ή μετατροπείς Kiloview στο χέρι, μπορείτε σίγουρα να απευθυνθείτε στο KIS για λύσεις επικοινωνίας πολλαπλών μερών στην επιτόπια ή υβριδική υποδομή σας που βασίζεται σε IP.

Με τη λύση μετάδοσης SRT της Kiloview, το Studio4Event παρείχε μια σταθερή, υψηλής ευκρίνειας και χαμηλής καθυστέρησης ζωντανή μετάδοση για τους αγώνες SUPERMOTARD. “Η εμπειρία μας με την Kiloview ήταν πάντα εξαιρετική. Κάθε φορά που χρειαζόμασταν βοήθεια, η υποστήριξη από την Kiloview ήταν πολύ έγκαιρη και έκανε τον πελάτη μας να είναι ικανοποιημένος με το τελικό αποτέλεσμα”.

 

Translate »