RT Software στην IBC2023 – Stand #7.B18

www.amydv.gr

RT Software στην IBC2023 – Stand #7.B18

September 6, 2023 Broadcast & Playout News Production, Post Production 0
canon and rtsoftware

Η RT Software ανακοίνωσε τη διάθεση της κορυφαίας λύσης broadcast telestrator για αθλητικά, δηλαδή του Tactic v7.0, η οποία θα αποκαλυφθεί στην Έκθεση IBC 2023, στο Άμστερνταμ. Η RT Software θα το επιδείξει στο Περίπτερο 7.B18.

Το Tactic έχει ήδη εντυπωσιάσει τους χρήστες με τις βελτιώσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) οι οποίες επιταχύνουν σημαντικά την παραγωγή εκπληκτικών sequences ανάλυσης αθλητικών που χρησιμοποιούνται τόσο στο ημίχρονο όσο και κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά το τέλος του αγώνα καθώς και σε magazine shows. Το Tactic v7.0 βασίζεται στην αποδεδειγμένη επιτυχία του ως προς τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης για αυτόματο καλιμπράρισμα του αγωνιστικού χώρου (automatic pitch calibration) και παρακολούθηση-ακολουθία του παίκτη (player tracking), προσθέτοντας και τη δυνατότητα AI Player Drag & Infill.

Η δυνατότητα AI Player Drag & Infill επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν έναν παίκτη και να τον φέρουν σε μία νέα θέση, ίσως για να δείξουν που θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιηθεί με μία διαφορετική τακτική προσέγγιση για την απόκτηση πλεονεκτήματος. Αν και αυτό μπορούσε να γίνει με το χέρι, ήταν αρκετά επίπονο να επιτευχθεί. Όπως μπορεί να επιβεβαιώσει οποιοσδήποτε έχει προσπαθήσει ποτέ να αγγίξει χειροκίνητα μία φωτογραφία, είναι εύκολο να κάνετε το τελικό αποτέλεσμα να φαίνεται μη πειστικό. Εδώ βρίσκεται η δύναμη του Tactic. Η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) μπορεί να αφαιρέσει τον παίκτη, να αξιολογήσει τις περιοχές γύρω από το κενό και να πραγματοποιήσει μία πειστική δουλειά ώστε να καλύψει το κενό. Θα επεκτείνει ακόμη και οποιεσδήποτε λευκές γραμμές από τον περιβάλλοντα χώρο στον νέο κενό χώρο. Επίσης, είναι σημαντικό ότι συμβαίνει σε κατά πολύ λιγότερο χρόνο σε σχέση με τις χειροκίνητες (manual) μεθόδους, επομένως αυξάνει την ακρίβεια και προσδίδει περισσότερο χρόνο στον χρήστη για να επενδύσει στις πιο εύστοχες αναλύσεις των αγώνων.

Το Tactic v7.0 περιλαμβάνει πλέον και γυναίκες-παίκτριες. Αυτό κατέστη διαθέσιμο ως pre-release για τους πελάτες που επιθυμούσαν να χρησιμοποιήσουν το Tactic στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών της FIFA και τώρα διατίθεται στην πλήρη έκδοση v7.0. Οι εικονικοί παίκτες μπορούν να βρεθούν στο τμήμα εικονικού σταδίου του προϊόντος, το οποίο επιτρέπει στο κοινό να δει τον αγωνιστικό χώρο από την οπτική γωνία οποιουδήποτε από τους παίκτες βρίσκονται εντός του αγωνιστικού χώρου.

Επίσης, το εικονικό στάδιο (virtual stadium) έχει ενημερωθεί με ένα τεράστιο εύρος νέων επιλογών, επιτρέποντας την αναπαράσταση κάθε σταδίου με μεγαλύτερη ακρίβεια, προσφέροντας ευκαιρίες εικονικής χορηγίας στους broadcasters.

Η γρήγορη υλοποίηση sequences ανάλυσης ενισχύεται περαιτέρω, επιτρέποντας την είσοδο ζωντανών αρχείων (live ingest files) ή camera feeds δίχως να διακόπτονται οι εγγραφές. Αυτή είναι μία ακόμη δυνατότητα που επικεντρώνεται στην επιτάχυνση της παραγωγικότητας του χρήστη.

Για τους ζωντανούς παρουσιαστές που χρησιμοποιούν tablet ή μεγάλη οθόνη αφής για τον έλεγχο της παρουσίασης, η βελτιωμένη περιοχή Playlists διευκολύνει κατά πολύ την ανάκληση (recall) και την αναπαραγωγή (playout) του clip.

Οι επισκέπτες της IBC θα μπορούν να δοκιμάσουν μόνοι τους το Tactic και τις AI δυνατότητες του καθώς και να διαπιστώσουν πόσο θα μπορούσαν να επιταχυνθούν οι υπάρχουσες ροές εργασίας τους, αλλά και ότι είναι εφικτό να τους δοθεί πολύ βελτιωμένη ακρίβεια.

Ο Mike Fredriksen, Εμπορικός Διευθυντής της RT Software, δηλώνει: “Παρακαλούμε να επικοινωνήσουν μαζί μας όλοι οι broadcasters αθλητικών που δεν έχουν δοκιμάσει ακόμη το Tactic και που θα ήθελαν να το κάνουν. Θα χαρούμε να τους εξηγήσουμε γιατί η ανάλυση αθλητικών μας με την Τεχνητή Νοημοσύνη θα αλλάξει τα δεδομένα σε σύγκριση με το τρέχον σύστημα telestration. Χρησιμοποιώντας την AI μπορούμε πραγματικά να επιταχύνουμε τα κοπιαστικά μέρη της δημιουργίας sequence και να επιτρέψουμε στους χρήστες να επενδύσουν περισσότερο από τον πολύτιμο χρόνο τους στη δημιουργία μία πιο εύστοχης ανάλυσης. Αυτό το ονομάζουμε Next Gen Analysis® (Ανάλυση Επόμενης Γενιάς), γιατί πρόκειται για μία σημαντική αλλαγή σε σχέση με τους απολύτως χειροκίνητους τρόπους των συστημάτων προηγούμενης γενιάς. Δωρεάν δοκιμές (trials) είναι διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή, απλώς αποστείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) απευθείας στη διεύθυνση sales@rtsw.co.uk ή χρησιμοποιήστε τη φόρμα στον διαδικτυακό τόπο μας.”

Όπως και στις προγενέστερες εκδόσεις του Tactic, οι λειτουργίες της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) αξιοποιούν σημαντικά την τεχνολογία που ενσωματώνεται στη σειρά επαγγελματικών GPUs NVIDIA RTX™. Για να έχετε μία behind the scenes άποψη του τρόπου με τον οποίο εφαρμόζονται αυτές οι τεχνολογίες και προσφέρουν αποτελέσματα στους χρήστες, δείτε το NVIDIA Solution Showcase. https://resources.nvidia.com/en-us-professional-broadcast/proviz-me-rt-softwar

Η Ομάδα της AmyDV (Επίσημος Διανομέας Ελλάδος των Προϊόντων της RT Software) για άλλη μία χρονιά θα έχει δυναμική παρουσία στην Έκθεση IBC 2023. Επικοινωνήστε με τα Στελέχη μας στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected] προκειμένου να σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε καλύτερα τον χρόνο και την επίσκεψή σας!

 

Translate »