X-Pert Multimedia -TV Broadcast in 3 Steps

www.amydv.gr

TV BROADCAST ΣΕ 3 ΒΗΜΑΤΑ

Είτε διαχειρίζεστε μικρό τηλεοπτικό κανάλι ή μεγάλο δημοσιογραφικό οργανισμό χρειάζεστε μια αξιόπιστη και στρωτή διαδικασία μετάδοσης βασισμένη στα τελευταία τεχνολογικά δεδομένα.  Η X-Pert Multimedia Solutions και η AmyDV σας παρουσιάζουν μια προσέγγιση σε τρία βήματα και μια λίστα καινοτόμων προϊόντων που θα σας καλύψουν απόλυτα ότι κι αν θέλετε να μεταδώσετε.

 BHMA 1: BROADCAST DELIVERY (ΜΕΤΑΔΟΣΗ)

Η αξιόπιστη αυτοματοποιημένη μετάδοση είναι το πρώτο βήμα σε κάθε σοβαρό media οργανισμό. Η X-Pert Multimedia Solutions το διασφαλίζει με τα κορυφαία προϊόντα X-Pert Playout, X-Pert Ingest και X-Pert Graphics όπως βέβαια και με την όλα σε ένα λύση X-Pert Channel-in-a-Box η οποία περιλαμβάνει όλα τα προηγούμενα. 

Το X-Pert Playout είναι μια λύση αυτοματοποιημένης ροής (playout automation) κατάλληλη για οργανισμούς  παραγωγής και  διαμοίρασης περιεχομένου κάθε μεγέθους.  Είναι διαθέσιμο σε UHD/HD/SD, SDI ή IP και διασφαλίζει λειτουργία 24 ώρες τη μέρα, 7 μέρες την εβδομάδα. Υποστηρίζει SRT και στο encoding και το decoding, Intel QSV hardware accelerated MPEG2/H264/HEVC decoding και MPEG2/H264/HEVC encoding. Άλλες σημαντικές λειτουργίες που αξίζει να αναφερθούν είναι η ανάγνωση SCTE35 triggers και η δημιουργία τους πάνω σε IP UDP transport streams, καθώς και η ανάγνωση και δημιουργία SCTE104 triggers  πάνω σε SDI σήματα (Decklink, AJA, Deltacast), MPEG DASH dynamic adaptive streaming σε  HTTP έξοδο , κλπ. Και ένα τελευταίο αλλά σημαντικό, μουσικά ή βίντεο κανάλια μπορούν να είναι 100% αυτοματοποιημένα χωρίς την παραμικρή ανθρώπινη παρέμβαση συμπεριλαμβανομένων των γραφικών και αυτόματων καλύψεων κενών κα. 

 Το X-Pert Graphics είναι ο on-air CG and graphics διαχειριστής μας.  Σας επιτρέπει να δημιουργείται στατικά, δυναμικά ή πλήρως αυτοματοποιημένα αντικείμενα όπως rolls, crawls, εικόνες με πολλά επίπεδα, αναλογικά ή ψηφιακά ρολόγια, animated λογότυπα, και ότι άλλο θέλετε και να τα αποθηκεύετε στα projects σας. Μετά μπορούν να μεταδοθούν απευθείας ή να δημιουργηθούν πρότυπα για μελλοντική χρήση. Αν θέλετε να περιλαμβάνονται εξωτερικά δεδομένα, μπορούν όλα να συνδεθούν με πηγές όπως RSS feeds, εξωτερικό αρχείο ή GPI triggers.

Το X-Pert Ingest επιτρέπει πολλαπλά κανάλια HD ή SD περιεχομένου να συλλαμβάνεται ταυτόχρονα από HD/SD SDI ψηφιακά κανάλια, αναλογικές πηγές ή MPEG transport streams. Τέσσερις πηγές βίντεο μπορούν να παρακολουθούνται ή να γίνονται ingest από μια μόνο οθόνη και να ελέγχονται από το νέο βελτιστοποιημένο περιβάλλον εργασίας.  Τα επίπεδα ήχου μπορούν να αξιολογούνται ως loudness ή true peak απεικονίσεις και να ρυθμίζονται αν χρειαστεί.  Το X-Pert Ingest υποστηρίζει ήδη SRT. Τα πιο καινούργια του χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν: IP RTMP/HLS/RTSP/MPEG-2 DASH stream source, NVidia GPU hardware επιτάχυνση για H264/HEVC encoding περιεχομένου και IP feeds και Intel CPU/GPU hardware επιτάχυνση για H264/HEVC encoding περιεχομένου.

Το X-Pert List περιλαμβάνεται δωρεάν στα X-Pert Playout και X-Pert Channel-in-a-Box αλλά μπορεί να αγοραστεί και ξεχωριστά. Το X-Pert List είναι ένας εύκολος στη χρήση playlist editor που βοηθάει στον σχεδιασμό, την δημιουργία και τον προγραμματισμό playlist από το αυτοματοποιημένο broadcast playout σύστημά σας.

Ζητήστε μια επίδειξη ή επικοινωνήστε μαζί μας.

ΒΗΜΑ 2: PROCESS IMPROVEMENT (ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ)

Η βασική μετάδοση μπορεί πάντα να βελτιωθεί για να έχουν οι θεατές την καλύτερη δυνατή εμπειρία.  Αυτό είναι το δεύτερο βήμα της διαδικασίας και βασίζεται στα ακόλουθα προϊόντα: X-Pert Playout Control, X-Pert Content Replicator, X-Pert Compact MAM και X-Pert Quality Check. Αυτά τα τέσσερα προϊόντα προσθέτουν αξία και δυνατότητες στην υπάρχουσα υποδομή σας. 

Το X-Pert Playout Control είναι μια εξαιρετικά φιλική στη χρήση λύση για monitoring και έλεγχο ενός ή πολλαπλών καναλιών. Παρέχει διαδικτυακό περιβάλλον το οποίο επιτρέπει στους χειριστές να ελέγχουν τα κανάλια τους από οπουδήποτε στον πλανήτη.  Το Playout Control έχει πολύ ευέλικτο περιβάλλον εργασίας το οποίο μπορεί να ξεχωρίζει χειριστές βάση των καθημερινών τους εργασιών με κατηγοριοποίηση operators, uploaders, playlist schedulers, administrators ή απλή θέαση.

Το X-Pert Content Replicator εκτελεί αυτόματες μεταφορές περιεχομένου, φροντίζει τη σταθερότητα της ροής.  Χρησιμοποιείται σε εγκαταστάσεις που θέλουν να διασφαλίσουν το περιεχόμενό τους με δικτυακή αποθήκευση αντί να βασίζονται σε ένα μοναδικό τοπικό δίσκο ή array.  Είναι λύση επεκτάσιμη για πελάτες που λειτουργούν πολλά κανάλια και έτσι μπορούν να μεγαλώνουν με μικρότερο κόστος αρχικής επένδυσης.  Ειδικά όταν υπάρχουν κοινά υλικά βίντεο μεταξύ καναλιών το κέρδος είναι μεγάλο.

Το X-Pert Compact MAM είναι μια πολύ καλά ενσωματωμένη βάση δεδομένων SQL για media και διαχείριση περιεχομένου η οποία κατηγοριοποιεί το περιεχόμενό σας με πολλαπλούς δείκτες όπως: τύπος, κατηγορία, είδος, λέξεις-κλειδιά, μέσο, δημιουργοί κλπ.  Όταν αποκτά έτσι το περιεχόμενο τέτοια μεταδεδομένα, όλα τα προϊόντα της X-pert μπορούν να ενεργοποιήσουν νέες δυνατότητες , προηγμένους αυτόματους κανόνες και νέα χαρακτηριστικά αυτοματοποίησης.  Μπορούν για παράδειγμα να μπαίνουν αυτόματα σε γραφικά tickers, rolls ή crawls βάση κανόνων. Σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί έτσι να γίνει πλήρως αυτοματοποιημένο Playout και channel branding.

Το X-Pert Quality Check παρέχει control analysis και εκτίμηση της ποιότητας των mediaστο σύστημά μας.  Αυτή την εποχή τα κανάλια δέχονται περιεχόμενο από πολλές διαφορετικές πηγές.   Από ρεπόρτερ στο πεδίο με κινητά τηλέφωνα ή σύνδεση από υπολογιστή, εξωτερικές παραγωγές, κλπ.  Σε τέτοιες περιπτώσεις η συμβατότητα των κλιπ είναι ο αδύναμος κρίκος που μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα σε διάφορα σημεία της διαδικασίας.  Με το X-Pert Quality Check όλα αυτά μπορούν να αποφευχθούν.  Επιπλέον τα επίπεδα έντασης ήχου ομαλοποιούνται έτσι  ώστε να αποδοθεί το σωστό επίπεδο  ήχου στην έξοδο. 

Ζητήστε μια επίδειξη ή επικοινωνήστε μαζί μας.

ΒΗΜΑ 3 : REDUNDANCY (ΕΦΕΔΡΕΙΑ)

Το τρίτο στάδιο της προσέγγισής μας έχει να κάνει με την σιγουριά στο τελικό αποτέλεσμα.  Οι ενσωματομένες ή προαιρετικές επιλογές για τον αυτοματισμό και την εφεδρεία προσδίδουν την αξιοπιστία και την σταθερότητα στο σύστημά σας.  Τα X-Pert Backup Supervisor και X-Pert IP Switch είναι αυτά που πρέπει να πάρουν θέση στη διαδικασία σας αν θέλετε να μην υπάρχει η παραμικρή διακοπή στις μεταδόσεις σας. 

Για εγκαταστάσεις με πολλά κανάλια παρέχουμε πολλά ευέλικτα χαρακτηριστικά στο λογισμικό για να μην χάσετε ούτε καρέ κατά τη διάρκεια σφάλματος ή αστοχίας υλικών ή ακόμα και για τα διαστήματα που πρέπει να γίνονται συντηρήσεις εξοπλισμού. Για τα κανάλια  πρώτης προτεραιότητας το backup μπορεί να είναι μόνο σε full mirror 1 προς 1 βασισμένο σε Advanced Playout επιλογή.  Για όσους ψάχνουν μια πιο προσιτή σε κόστος εναλλακτική παρέχουμε M + N backup το οποίο επιτρέπει να υπάρχουν πολλά (M) Μaster Advanced Playouts και ένα ή δυο Βackup (N). Αλλά όλα αυτά συμβαίνουν χωρίς την παραμικρή διακοπή χάρη στο X-Pert Backup Supervisor και τις ροές εργασίας του X-Pert IP Switch σε ροές εργασίας IP UDP.

Ζητήστε μια επίδειξη ή επικοινωνήστε μαζί μας.

Η AmyDV είναι επίσημος συνεργάτης της X-Pert Multimedia Solutions για την Ελλάδα και την Κύπρο.  Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 6133000 ή ηλεκτρονικά στο [email protected].

    Translate »