AmyDV

Amy Digital Video

ΜΗΝ χρησιμοποιείτε την φόρμα αυτή - Do NOT Use this form! it will be treated as SPAM - Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο 'Contact us' στο κάτω μέρος της οθόνης

Richard Waldner: ‟Οι συνεργασίες στη Βιομηχανία είναι κρίσιμες για την κουλτούρα μας, δηλαδή στο ότι “Ο πελάτης αποτελεί πρώτη προτεραιότητα μας.”

Facebooktwitterlinkedinmail

O Richard Waldner, Διευθυντής Καναλιού Πωλήσεων Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (EMEA) της Imagine Communications μιλάει στη Τεχνολογική Πύλη Radiotvlink.gr  μετά απο τη συνάντηση τους στην εκδήλωση “#Future of TV”, που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2017 από την AmyDV και την Imagine Communications. Η συζήτηση κάλυψε πολλούς τομείς της Βιομηχανίας και εξήγαγε σημαντικά μηνύματα για τους Τηλεοπτικούς Σταθμούς, τους Κατόχους Περιεχομένου και τους Παρόχους Τηλεοπτικών Υπηρεσιών.

Κείμενο: Ανδρέας Τζάνακος
Εικόνες: Αρχείο Richard Waldner και Imagine Communications

radiotvlink.gr: Πριν αρχίσουμε αυτήν τη συζήτηση, πείτε μας λίγα λόγια για τον Richard Waldner. Από που προέρχεστε και τι σας ενδιαφέρει περισσότερο επαγγελματικά; Ποιοι είναι οι οδηγοί και οι στόχοι σας μέσα στην επιχείρηση της Imagine Communications;

Richard Waldner: Ανδρέα, προτού ενταχθώ στην Imagine Communications, εργάστηκα σε διάφορες θέσεις για την Avid, την Adobe, την Exterity και την Apple. Οδηγός μου στην Imagine είναι το να φέρω τις λύσεις επόμενης γενιάς (SDI σε IP, OTT) στους συνεργάτες και στους πελάτες μας.

radiotvlink.gr: Πείτε μας λίγα λόγια για τα τελευταία χρόνια, υπό την ομπρέλα του Ομίλου Gores (The Gores Group) και τη μετάβαση από Harris Broadcast σε Imagine Communications. Μερικοί άνθρωποι εξακολουθούν να μπερδεύονται για το ποιος απέκτησε ποιον κ.ο.κ. Μπορείτε να μας πείτε κάποια πράγματα για την εταιρεία;

Richard Waldner: Έχουμε την τάση να θεωρούμε ότι η Imagine Communications διαθέτει τα χαρακτηριστικά μίας νεοφυούς επιχείρησης -καινοτόμος και ευκίνητη- αλλά με μία πλούσια ιστορία πολλών δεκαετιών στη Broadcast Βιομηχανία, που προέρχεται από το κληροδότημα της Harris Broadcast. Όπως αναφέρατε, η εξαγορά της Harris Broadcast από τον Όμιλο Gores ολοκληρώθηκε το 2013. Περίπου ένα χρόνο αργότερα, τον Μάρτιο του 2014, η Harris Broadcast μετονομάστηκε σε Imagine Communications. Αυτό συνέπεσε με την αποκάλυψη του οράματος της εταιρείας για τον μετασχηματισμό της τεχνολογίας σε όλο τον κόσμο προς το IP, τη δικτύωση που καθορίζεται από το λογισμικό, τη διανομή από το υπολογιστικό νέφος (cloud) και προς πολλαπλές οθόνες. Πιστεύουμε ότι η μοναδική φύση της εταιρείας μας, μία νεοφυής επιχείρηση με πλούσια παράδοση, μας επιτρέπει να είμαστε καινοτόμοι και πρακτικοί. Επιπλέον του προσδιορισμού του πως θα πρέπει να είναι οι Εταιρείες Μέσων στο μέλλον, κατανοούμε τον τρόπο που πρέπει να τις φέρουμε εκεί, δίχως προβλήματα και χωρίς διαταραχές, οικονομικές ή επιχειρησιακές.

radiotvlink.gr: Ποιες ευκαιρίες βλέπετε σήμερα στην αγορά για τους Broadcasters; Αν μιλούσατε με έναν φίλο που είναι Ιδιοκτήτης Τηλεοπτικού Σταθμού, τι θα του λέγατε να κάνει, ή να εκμεταλλευτεί;

Richard Waldner: Βρισκόμαστε σε ένα ταχύτατα μεταβαλλόμενο περιβάλλον και οι Broadcasters που θέλουν να συμβαδίσουν με την ταχύτητα όλων αυτών των αλλαγών πρέπει να ξεκινήσουν να διερευνούν τις ευκαιρίες που υπάρχουν στη Δυναμική Εισαγωγή Διαφήμισης (DAI – Dynamic Ad Insertion), στις λύσεις πολλών οθονών (Multiscreen), στη γρήγορη εισαγωγή νέων καναλιών OTT με την multitenant λύση μας (white label) και στα νέα επιχειρηματικά μοντέλα να αποκομίσουν οφέλη με σύνεση. Για να απαντήσω στη δεύτερη ερώτηση σας, μία έξυπνη προσέγγιση θα ήταν να επικεντρωθούν οι Broadcasters στις νέες υπηρεσίες OTT με εναλλακτικό και εξατομικευμένο περιεχόμενο, όπως η κλασική μουσική, το θέατρο, η δεύτερη και η τρίτη κατηγορία πρωταθλημάτων διαφόρων αθλημάτων (ποδόσφαιρο, χάντμπολ κ.α.) και στην περιφερειοποίηση της προσφερόμενης υπηρεσίας τους. Επίσης, οι Broadcasters θα ήταν σοφό να επωφεληθούν από κάποια πλεονεκτήματα που θα προσδώσει στις ροές εργασίας τους η μετάβαση στην τεχνολογία ΙΡ, όπως ότι θα τους επιτρέψει να χρησιμοποιούν τυπικό εξοπλισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και μεταφερόμενες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένου του playout, στο υπολογιστικό νέφος.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο θα βρείτε το πλήρες κείμενο της συνέντευξης:

https://www.radiotvlink.gr/index.php/el/interviews/9567-richard-waldner-‟oi-sinergasies-sti-biomixania-einai-krisimes-gia-tin-koultoura-mas,-diladi-sto-oti-o-pelatis-apotelei-proti-proteraiotita-mas-”