FAB subtitling installation at MEGA Channel for BESTRA

www.amydv.gr

FAB subtitling installation at MEGA Channel for BESTRA

April 18, 2013 Broadcast & Playout News Εργα AmyDV. 0

Η γνωστή στον χώρο της διερμηνείας και του υποτιτλισμού, κα Αρίστη Γεωργιάδη, και η εταιρία της BESTRA, σε συνεργασία με το Mega Channel (Τηλέτυπος ΑΕ) για το οποίο ετοιμάζει τις μεταφράσεις και τους υποτιτλισμούς, έψαχνε για ένα σύγχρονο σύστημα για να αντικαταστήσει το γερασμένο σύστημα του Ριζου το οποίο την εξυπηρετούσε τόσα χρόνια.
“Ψάχναμε για ένα υποστιτλιστικό περιβάλλον που να μας εξυπηρετήσει τα μέγιστα στις νέες αγορές καθώς και να μας βοηθήσει να αυτοματοποιήσουμε περισσότερο την εργασία μας η οποία είχε αυξηθεί σημαντικά με πρόβλεψη να μεγαλώσει περαιτέρω”.  Η εγκατάσταση έγινε σε δεύτερο χώρο για να επιτραπεί στην κα Γεωργιάδη και στους συνεργάτες της να εκπαιδευτούν πάνω στο νέο σύστημα και να πειραματιστούν στις νέες δυνατότητες. Πάνω από 30 βελτιώσεις προτάθηκαν από την κα Γεωργιάδη και ενσωματώθηκαν στην ελληνική υποστήριξη αλλά και την γενικότερη λειτουργία της υποτιτλέζας FAB.
Η εγκατάσταση περιλαμβάνει ένα σύστημα FAB Media encoder, ένα σύστημα FAB Subtitler Pro πλήρως εξοπλισμένα, καθώς και 7 συστήματα FAB Subtitler για την προετοιμασία και τον έλεγχο υποτίτλων.
Εκτός από προηγμένες δυνατότητες ένα σύστημα χρειάζεται και προηγμένους χειριστές και αυτό ήταν επίσης μια παράμετρος επιλογής καθότι η υποτιτλέζα FAB βρίσκεται εγκατεστημένη στα περισσότερα εργαστήρια παραγωγής υποτίτλων στην χώρα μας.
¨ο λόγος που οι περισσότερες εγκαταστάσεις υποτιτλισμού στην Ελλάδα στηρίζονται στην FAB είναι η εντυπωσιακή απόκριση μας και της κατασκευάστριας εταιρίας ” αναφέρει ο κος Δαυιδ Χαλκίδης από την AmyDV Που προωθεί και υποστηρίζει το σύστημα “Οποιοδήποτε θέμα παρουσιαστεί, ακόμα και αν δεν οφείλεται στην εγκατάσταση την ίδια δίδεται μια σαφής εξήγηση και λύση. Εάν πρόκειται για κάτι που μπορεί να γίνει από την εταιρία αναλαμβάνει η FAB και συνήθως η λύση βρίσκεται σε update που τοποθετείται στον ειδικό φάκελο για τον πελάτη την επόμενη μέρα!”.
Με το σύστημα παράγονται από την πρώτη στιγμή υπότιτλοι ταινιών και στην συνέχεια υποτλισμός των θεμάτων των ειδήσεων τα οποία λόγω της φύσεώς τους απαιτούσαν μεγαλύτερη εξοικείωση αλλά και προσαρμογές στο σύστημα.
Στην συνέχεια ζητήθηκε από το σύστημα να παράγει αρχεία υποτίτλων για teletext το οποίο περιγράφεται σε επόμενο άρθρο.
Περισσότερες πληροφορίες για το σύστημα υποτιτλισμού FAB μπορούμε να σας στείλουμε εάν μας ενημερώσετε στο [email protected] ή στο +30 210 6133000.FAB subtitling installation

Translate »