AmyDV

Amy Digital Video

ΜΗΝ χρησιμοποιείτε την φόρμα αυτή - Do NOT Use this form! it will be treated as SPAM - Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο 'Contact us' στο κάτω μέρος της οθόνης

Το Versio της Imagine Communications παρέχει IP/SDI Playout στη France Télévision.

Facebooktwitterlinkedinmail

Η πρώτη μεγάλης κλίμακας υλοποίηση υβριδικού playout στη Γαλλία υποστηρίζει το πρόγραμμα ανανέωσης του master control.

Η Imagine Communications, ενισχύοντας τη βιομηχανία των Μέσων και της Ψυχαγωγίας μέσω μετασχηματιστικής καινοτομίας, εγκατέστησε ένα αρθρωτό σύστημα playout στη France Télévision. Αυτή η ανάπτυξη αποτελεί μέρος του έργου ανανέωσης της λειτουργίας του master control για το Κανάλι France Ô, το οποίο παρέχει τηλεοπτικές υπηρεσίες στα υπερπόντια εδάφη του έθνους.

Η εγκατάσταση περιλαμβάνει 28 συστήματα playout Versio™ της Imagine Communications. Το Versio εμπεριέχει server, γραφικά, υποτιτλισμό και master control switching σε ένα σύστημα, ελαχιστοποιώντας την πολυπλοκότητα και τις απαιτήσεις για ελεύθερο χώρο. Ως βασικό συστατικό της πρότασης για αδιάλειπτη και ομαλή μετάβαση της Imagine, το Versio υποστηρίζει ταυτόχρονα IP και SDI περιεχόμενο.

Το νέο master control του France Ô σχεδιάστηκε έτσι ώστε να βελτιώσει την απόδοση και την οικονομία της υπηρεσίας που προσφέρει στους τηλεθεατές των υπερπόντιων εδαφών, συμπεριλαμβανομένων της Γαλλικής Γουινέας στη Νότιο Αμερική, της Γουαδελούπης και της Μαρτινίκας στην Καραϊβική, των Μαγιότ και Ρεϋνιόν στον Ινδικό Ωκεανό, της Γαλλικής Πολυνησίας και της Νέας Καληδονίας, αλλά και των Ουολλίς και Φουτούνα στον Ειρηνικό Ωκεανό. Η εγγενής στο υπολογιστικό νέφος (cloudnative) αρθρωτή (modular) φύση του Versio επιτρέπει στη France Télévision να επιτυγχάνει δύο πρωταρχικούς επιχειρηματικούς στόχους: μείωση δαπανών για εξοπλισμό και του λειτουργικού κόστους. Το Versio ενισχύεται από τη λύση Zenium™, δηλαδή από την πλατφόρμα της Imagine Communications που βασίζεται σε microservices που βοηθά στην ανάπτυξη ευέλικτων και αρθρωτών λύσεων, υποστηρίζοντας την ταχύτατη ενοποίηση της νέας τεχνολογίας.

“Είμαστε εντυπωσιασμένοι με την ικανότητα του Versio ως προς την υποστήριξη υβριδικού περιβάλλοντος,” είπε ο Erwan Roth, CTO του France Ô. “Η Imagine εργάστηκε μαζί μας σε μία δοκιμή περί το τέλος του 2015, η οποία απέδειξε την αξία αυτής της ιδέας, κάτι που μας ικανοποίησε αφού θα μπορούσαμε να επιτύχουμε ότι χρειαζόμασταν και να μειώσουμε τις δαπάνες για την απόκτηση εξοπλισμού, αλλά και το λειτουργικό κόστος. Επίσης, μας παρείχε την ευελιξία να δημιουργούμε γρήγορα και εύκολα προσαρμοσμένη-εξατομικευμένη λειτουργία, όπως η επεξεργασία του ήχου, στο μέλλον.”

Η France Télévision είναι χρήστης των προϊόντων και των συστημάτων της Imagine Communications εδώ και πολλά χρόνια, αξιοποιώντας routers, servers και monitoring λύσεις. Στο France Ô χρησιμοποιεί servers και κοινόχρηστη αποθήκευση Nexio® από την Imagine, ενώ μία από τις απαιτήσεις αυτού του project ήταν η αδιάλειπτη  ενοποίηση των servers σε όλη την υποδομή, από ingest έως playout.

“Αυτή είναι η μεγαλύτερη υλοποίηση playout με Versio στη Γαλλία έως σήμερα,” δηλώνει ο Mathias Eckert, Αντιπρόεδρος EMEA της Imagine Communications. “Είναι μέρος της συνεχούς σχέσης με τη France Télévision και συνεργαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τις σύνθετες τεχνικές προκλήσεις μέσα σε ένα περιβάλλον κρίσιμης αποστολής, διασφαλίζοντας ότι τα κανάλια παραμένουν στον αέρα δίχως διακοπή κατά τη διάρκεια της μετάβασης στη νέα πλατφόρμα. Θεωρούμε το France Ô ως πρότυπο για το μέλλον του εύρωστου πολυκαναλικού περιβάλλοντος playout που ανταποκρίνεται στις προκλήσεις ενός ανταγωνιστικού περιβάλλοντος χωρίς συμβιβασμούς ως προς την ποιότητα και την αξιοπιστία.”