Thessalia TV the 1st digital tapeless station in Greece

www.amydv.gr

Thessalia TV the 1st digital tapeless station in Greece

November 11, 2008 Broadcast & Playout Cabling Consulting Services Design Installation News Press Releases Project Managment Training Εργα AmyDV. 0

[:el]..στην Ελλάδα.  Το AMY Digital Video ανέλαβε την αντικατάσταση του αναλογικού εξοπλισμού του Θεσσαλία TV με ολοκαίνουργια συστήματα για τη δημιουργία του πρώτου πανελλαδικά digital tapeless τηλεοπτικού σταθμού βασισμένο σε Apple Broadcast solutions. Η χρήση του νέου ψηφιακού εξοπλισμού έγινε άμεσα, μέσα σε μία νύχτα, χωρίς να διακοπεί καθόλου το πρόγραμμα του καναλιού και οι δημοσιογράφοι από την πρώτη στιγμή μόνταραν τα θέματα που έρχονταν στο σταθμό με τις κάρτες P2.
Η εγκατάσταση πραγματοποιήθηκε από το εξειδικευμένο προσωπικό του AMY Digital Video σε συνεργασία με τον τεχνικό προϊστάμενο του σταθμού κο. Αριστόβουλο Αριστοβουλίδη με προϊόντα της BugTV, Aja, Final Cut Pro, MetaSAN και Apple Mac Pro. Η εγκατάσταση περιλαμβάνει 2 playout, 4 ingests, 1 γεννήτρια γραφικών, 2 edit stations με FCP και 1 real-time graphics on air station με κοινό SAN 10TB storage συνδεδεμένα μεταξύ τους με fiber channel ενώ τη διαχείριση τους αναλαμβάνει το MetaSAN. Για τις ανάγκες των ENG συνεργείων το κανάλι έχει προμηθευτεί τις Panasonic HPX 500 P2 solid state camcorder (με κάρτες P2).

Εγκατάσταση Θεσσαλία TV

Εγκατάσταση Θεσσαλία TV


Εγκατάσταση Θεσσαλία TV

Εγκατάσταση Θεσσαλία TV


Το Θεσσαλία TV είναι πραγματικά ο πρώτος digital tapeless τηλεοπτικός σταθμός στην Ελλάδα που εμπιστεύτηκε Apple και μπορεί να γράψει, να επεξεργαστεί και να αναπαράγει HD σήμα video χάρη στα play out κανάλια του ΒugTV που παίζουν πολλαπλά format.
Ο σταθμός λειτουργεί με επιτυχία από το Νοέμβριο του 2007.
To AMY Digital Video μπορεί να σχεδιάσει ολοκληρωμένες λύσεις και να αναλάβει την εγκατάσταση, εκπαίδευση και υποστήριξη τους για να καλύψει τις ανάγκες κάθε σύγχρονου σταθμού. Διαθέτει όλα τα προαναφερόμενα προϊόντα και μπορεί να κάνει demo κατόπιν προκαθορισμένου ραντεβού.
Εταιρικό προφίλ του Θεσσαλία TV 
Το Θεσσαλία TV είναι ένας τηλεοπτικός σταθμός που αναδείχθηκε σε φωνή και εικόνα της τοπικής κοινωνίας, των αστικών κέντρων και ιδιαίτερα της υπαίθρου από το 1992 που εκπέμπει σε περιοχή που κατοικούν σήμερα πάνω από 800.000 άνθρωποι. Παρουσιάζει μεγάλη τηλεθέαση σε ημιαστικές και αγροτικές περιοχές της Θεσσαλίας πλησιάζοντας συχνά και τους σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας. Η πολιτική του καναλιού βασίζεται στην αρχή «σκέψου παγκόσμια δράσε τοπικά».
Το Θεσσαλία TV προβάλει σημαντικά γεγονότα τοπικού και εθνικού ενδιαφέροντος με επιτελείο τεχνικών και δημοσιογράφων που διαθέτει όρεξη και πείρα. Κυρίως ενημερώνει άμεσα και προσδίδει πληροφόρηση για τις εξελίξεις στον αγροτικό τομέα που αφορούν στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ήταν το μοναδικό κανάλι που βρέθηκε στην κρίσιμη σύνοδο των υπουργών Γεωργίας του Λουξεμβούργου (Ιούνιος 2003) ενώ μετέδωσε την ψήφιση της νέας ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική) επί προεδρίας της Ελλάδας και της νέας ΚΟΑ για τα μεσογειακά προϊόντα στις Βρυξέλλες (Απρίλιος 2004).
Τα έσοδά του σταθμού προέρχονται κυρίως από διαφημίσεις και χορηγίες τοπικών επιχειρήσεων, πολυεθνικών εταιριών και οργανισμών τουρισμού. Σήμερα απασχολεί περίπου 45 άτομα, δημοσιογράφους, παρουσιαστές εκπομπών & ειδήσεων, οπερατέρ και τεχνικούς σε συνεργασία και με μεγάλη ιστορική εφημερίδα, ραδιοφωνικό σταθμό και περιοδικά της ίδιας ιδιοκτησίας, οι συντάκτες των οποίων συνεισφέρουν στα αξιοπρεπή και ανταγωνιστικά αποτελέσματα. Σημαντικό μέρος του προγράμματος αποτελούν ντοκιμαντέρ, εκπομπές ποικίλης ύλης, ενημέρωσης και διαλόγου, μουσικής, πολιτισμού και υγείας δίνοντας μεγάλη έμφαση στις τοπικές ειδήσεις με 4 ζωντανά δελτία καθημερινά.
[:en]
Εγκατάσταση Θεσσαλία TV

Εγκατάσταση Θεσσαλία TV


Εγκατάσταση Θεσσαλία TV

Εγκατάσταση Θεσσαλία TV


[:]

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »