ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΟ AVOIP ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗ MATROX ΣΤΗN ISE 2024

www.amydv.gr

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΟ AVOIP ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗ MATROX ΣΤΗN ISE 2024

January 24, 2024 Broadcast & Playout News Product news Production, Post Production 0

Η Matrox Video έχει εδραιώσει τη θέση της ως ηγέτης στις AV-over-IP τεχνολογίες διανομής κατασκευάζοντας τα απαραίτητα προϊόντα για την ώθηση των σύγχρονων AVoIP εφαρμογών. Στο Περίπτερο 5D500 στην ISE2024, η Matrox Video θα επιδείξει μία επιλογή από το πλήρες portfolio προϊόντων της με λύσεις που έχουν σχεδιαστεί για τα δικτυακά control rooms που βασίζονται στo IP και για τα περιβάλλοντα ζωντανής παραγωγής.

Συνεργασία του Control Room μέσω IP

Στο Control Room Collaboration pod οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν πως οι κωδικοποιητές (encoders) και οι αποκωδικοποιητές (decoders) καθώς και οι λύσεις IP KVM επέκτασης (extension) και switching, αλλά και οι λύσεις ελέγχου (controllers) video wall της Matrox επιτρέπουν την ομαλή και απρόσκοπτη συνεργασία μέσω IP, αυξάνοντας την απόδοση του χειριστή και βελτιώνοντας τη δυνατότητα λήψης αποφάσεων. Για τις επιδείξεις το pod θα διαθέτει ένα video wall και έναν χώρο εργασίας για τον χειριστή που θα οδηγούνται από τα ακόλουθα προϊόντα της Matrox Video:

Η οικογένεια προϊόντων Matrox Extio 3

Οι λύσεις Matrox Extio 3 IP KVM extenders και KMLync USB keyboard/mouse switches ενισχύουν την απόδοση του χειριστή επιτρέποντας την παρακολούθηση και τον έλεγχο εξ αποστάσεως των συστημάτων σε έναν multimonitor χώρο εργασίας με έως και τέσσερις 4K ή 16 Full-HD οθόνες. Με αυτόν τον τρόπο οι χειριστές μπορούν να έχουν την εικόνα περισσότερων δεδομένων και να ελέγχουν απρόσκοπτα – με ένα πληκτρολόγιο και ένα ποντίκι – πολλά συστήματα που διαθέτουν 4K/quad-FHD video ports, γρήγορο switching και ενσωματωμένη δυνατότητα multiview. Ένα ασφαλές και επεκτάσιμο σύστημα IP KVM matrix, το Extio 3, λειτουργεί με ιδιαιτέρως low bit rate μέσω Gigabit Ethernet LAN, WAN και Διαδικτυακά.

Σειρά Matrox Maevex 7100

Κωδικοποιητές/αποκωδικοποιητές Matrox Maevex προορίζονται για H.264/H.265 streaming και εγγραφή, με τη Σειρά Maevex 6100 και τη Σειρά Maevex 7100 να προσφέρουν live streaming υψηλής ποιότητας, μεγάλης πυκνότητας και εξαιρετικά μικρής καθυστέρησης και εγγραφή (recording) για τη λήψη-καταγραφή και την κοινή χρήση όλων των AV πηγών και data points για κάθε είδους συνεργατικές εφαρμογές. Οι χρήστες μπορούν να ζευγαρώσουν κωδικοποιητές και αποκωδικοποιητές της Σειράς Maevex 6100 ώστε να επιτύχουν full-frame συγχρονισμό από πολλές πηγές. Streams που καταγράφηκαν από τις λύσεις Maevex μπορούν να απεικονιστούν σε ένα Matrox LUMA Pro-powered video wall.

Σειρά Matrox LUMA Pro

Οι κάρτες γραφικών Matrox LUMA Pro αξιοποιούν GPU Arc™ της Intel® προκειμένου να δημιουργήσουν ευέλικτα baseband και βασιζόμενα στο IP συστήματα video wall με ισχυρή H.264/H.265 αποκωδικοποίηση. Η λύση LUMA Pro υποστηρίζει έως δύο 8Kp60, δύο 5Kp120 ή τέσσερα 5Kp60 DisplayPort 2.1 monitors και οι χρήστες μπορούν να συνδυάσουν κάρτες για ένα video wall υψηλής πυκνότητας εξόδου με έως και 16 συγχρονισμένες 5Kp60 οθόνες. Με Frame-locking έως και τεσσάρων LUMA Pro καρτών επιτυγχάνεται η εύκολη προσθήκη και ο συγχρονισμός των οθονών. Διαθέτοντας προηγμένες media codec engines που βασίζονται σε GPU και με την υποστήριξη από Matrox Mura software libraries, αυτές οι κάρτες επιτρέπουν την αποκωδικοποίηση και την απεικόνιση περισσότερων από 40 Full-HD streams ανά κάρτα. Επίσης, στην Έκθεση θα επιδειχθεί μία νέα quad HDMI® capture PCI Express® κάρτα, σχεδιασμένη για περιπτώσεις χρήσης video wall που απαιτούν HDM streams I υψηλής πυκνότητας έως 4Kp60.

Παραγωγή Video, Δρομολόγηση και Διανομή

Αυτό το pod θα εστιάσει στη ζωντανή παραγωγή στο pro AV και στη χρήση του SMPTE ST 2110 σε χώρους ζωντανών εκδηλώσεων, όπως θέατρα, ή εταιρικά και κυβερνητικά περιβάλλοντα, για εργασίες σε ζωντανές εκδηλώσεις, παράγοντας και μιξάροντας ζωντανό περιεχόμενο για διανομή τοπικά και πέρα από τον χώρο διεξαγωγής. Το pod θα επιδείξει πόσο εύκολη και οικονομική μπορεί να είναι η διανομή του ζωντανού περιεχομένου που παράγεται από το Panasonic Kairos εντός του LAN ενός οργανισμού, με μετατροπείς Matrox ConvertIP και κωδικοποιητές/αποκωδικοποιητές εξαιρετικά μικρής καθυστέρησης. Αυτές οι συσκευές μικρών διαστάσεων υποστηρίζουν τόσο το SMPTE ST 2110, όσο και το IPMX και διατηρούν την ποιότητα και τη φύση του πραγματικού χρόνου του περιεχομένου των ζωντανών εκδηλώσεων που διανέμουν, ενώ παράλληλα απλοποιούν τις απαιτήσεις ως προς το δίκτυο και λειτουργούν εντός της τυπικής δικτυακής υποδομής ενός οργανισμού.

Σειρά Matrox ConvertIP

Επίσης, κατά την επίδειξη τη Σειράς ConvertIP θα παρουσιαστεί η νέα δυνατότητα daisy-chain λειτουργίας  με την οποία μειώνεται το κόστος της εγκατάστασης και αυξάνεται η αποτελεσματικότητα και ανθεκτικότητα του δικτύου. Σε περιβάλλοντα όπως στάδια και αρένες, αεροδρόμια και συγκοινωνιακοί κόμβοι καθώς και σε διάφορες εφαρμογές ψηφιακής σήμανσης-σηματοδοσίας (digital signage), η δυνατότητα λειτουργίας daisy-chaining του ConvertIP καθιστά εφικτή τη διανομή πολλών streams περιεχομένου αποτελεσματικά και οικονομικά σε όλο το φυσικό περιβάλλον. Οι εγκαταστάσεις επωφελούνται περισσότερο από οποιαδήποτε ενεργή θύρα του δικτύου, χρησιμοποιούν λιγότερο εξοπλισμό δικτύου και μειώνουν την εγκατάσταση καλωδιώσεων δικτύου. Όλα αυτά ισοδυναμούν με μικρότερο κόστος, πιο οικονομικές και αποτελεσματικές εγκαταστάσεις.

Streaming και Εγγραφή

Οι PRO AV χρήστες που ενδιαφέρονται για H.264/H.265 streaming και εγγραφή περιεχομένου με εξαιρετικά μικρή καθυστέρηση θα έχουν την ευκαιρία να δουν τους κωδικοποιητές και τους αποκωδικοποιητές Matrox Maevex σε πλήρη δράση. Οι κωδικοποιητές/αποκωδικοποιητές της Σειράς Matrox Maevex 6100 και οι νέοι κωδικοποιητές της Σειράς Maevex 7100 επιτρέπουν πολυκαναλικό, εξαιρετικά μικρής καθυστέρησης, low bitrate, υψηλής ποιότητας streaming και εγγραφή με pass-through μηδενικής καθυστέρησης για την έξοδο AV περιεχομένου σε πραγματικό χρόνο σε περιβάλλοντα εργασίας που εστιάζουν στη συνεργασία. Με αυτές τις δυνατότητες οι χειριστές μπορούν να διανέμουν περιεχόμενο κρίσιμης σημασίας σε οποιαδήποτε τοποθεσία ώστε να διευκολύνουν τη λήψη αποφάσεων ακριβείας σε πραγματικό χρόνο που βασίζεται στην πληροφορία.

Εκτός από τις επιδείξεις (pod demonstrations), η Matrox Video θα προβεί και στην Παρουσίαση της Σειράς Matrox ConvertIP, στα Περίπτερα κάποιων Συνεργατών, συμπεριλαμβανομένων των AIMS, AMD, Panasonic και NETGEAR. Την 1η Φεβρουαρίου, η Matrox Video θα οργανώσει ένα κοκτέιλ πάρτι στο Περίπτερό της (5D500). Οι επισκέπτες της Έκθεσης καλούνται να περάσουν για να απολαύσουν ποτά και ελαφριά ορεκτικά, από 4 έως 6 μ.μ. και να επισκεφθούν το Περίπτερο της Matrox Video καθ’ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης και για άλλες συναρπαστικές ευκαιρίες.

 

Translate »