ΔΕΙΤΕ ΣΤΗΝ FOM23 HD/UHD MASTER CONTROL ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ SELENIO NETWORK PROCESSOR ΤΗΣ IMAGINE.

www.amydv.gr

ΔΕΙΤΕ ΣΤΗΝ FOM23 HD/UHD MASTER CONTROL ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ SELENIO NETWORK PROCESSOR ΤΗΣ IMAGINE.

June 14, 2023 Broadcast & Playout News Product news Production, Post Production 0

Στην εκδήλωση FOM23 (Future of Media )  η οποία θα πραγματοποιηθεί την 27η Ιουνίου 2023 στα Βριλήσσια, οι επαγγελματίες της βιομηχανίας του Broadcast και των Μέσων θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις HD/UHD Master Control Λειτουργίες του Selenio Network Processor της Imagine Communications, ενός αποτελεσματικού πολυεργαλείου που ήδη έχει ξεπεράσει τις 2.500 παραδόσεις με τη νέα έκδοσή του, η οποία αλλάζει τα δεδομένα της τηλεοπτικής αγοράς.

 Η Imagine Communications συνεχίζει να προσθέτει πρωτοποριακές δυνατότητες στον Selenio™ Network Processor (SNP), την πιο ευέλικτη και πρακτική συσκευή επεξεργασίας της Βιομηχανίας στις IP και SDI ροές εργασίας. Στην Έκθεση NAB 2023 (16-19 Απριλίου, Εκθεσιακό-Συνεδριακό Κέντρο Λας Βέγκας), η Imagine παρουσίασε τις νέες master control και branding λειτουργίες για HD, UHD και HDR της αναγνωρισμένης από τη Βιομηχανία πλατφόρμας της επεξεργασίας μεγέθους μόλις 1RU. Τώρα μπορείτε να τις γνωρίσετε και εσείς στην FOM23 (Future of Media ).  

Η personality SNP Master Control Lite (MCL) προσθέτει branding, live graphics και full master control λειτουργία στην νεότερη έκδοση του SNP. Προσφέροντας υποστήριξη τόσο για HD, όσο και για UHD σήματα, η SNP MCL μπορεί να διαμορφωθεί και ως το πρώτο στη Βιομηχανία, συμβατό με το πρότυπο ST 2110 dual downstream keyer (DSK). Καθώς ο SNP αποτελεί μία πλατφόρμα εφαρμογών που καθορίζεται εξ ολοκλήρου από το λογισμικό, βασιζόμενη στο υλισμικό (hardware) υψηλής πυκνότητας, η personality MCL μπορεί να αδειοδοτηθεί-διατεθεί σε οποιαδήποτε μονάδα SNP που έχει παραδοθεί στο παρελθόν, επιτρέποντας στους τρέχοντες χρήστες να προσθέσουν εύκολα τη νέα λειτουργικότητα στο υπάρχον σύστημά τους.

“Η μοναδική αρχιτεκτονική του SNP μας επιτρέπει να προσθέτουμε συνεχώς καινοτόμες, πρακτικές λειτουργίες ώστε να ανταποκρινόμαστε στις εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών μας και σε αυτήν την περίπτωση, την ανάγκη να φέρουμε τις αξίες της παραγωγής των κύριων καναλιών τους στην εποχή του UHD,” δηλώνει ο John Mailhot, CTO Δικτύωσης και Υποδομής της Imagine Communications. “Καθώς το UHD καθίσταται το format που επιλέγεται σε πολλές χώρες, η SNP MCL επιτρέπει στους broadcasters να δημιουργούν γραμμικά κανάλια με σωστό branding, γραφικά σε UHD και επαγγελματικές transitions υπό τον έλεγχο του αυτοματισμού και όλα αυτά σε ένα βελτιωμένο, οικονομικά προσιτό πακέτο.”

Η νέα personality SNP MCL παρέχει λειτουργίες διάθεσης καναλιών υψηλής αξίας στο πλαίσιο της ισχυρής πλατφόρμας επεξεργασίας μεγέθους 1RU. Στις δυνατότητες περιλαμβάνονται γραφικά 10-bit πλήρους ανάλυσης και HDR, 4 full-frame keyers, 3 external Key/Fill είσοδοι, full frame συγχρονισμός σε κάθε είσοδο συμπεριλαμβανομένου του Key/Fill, 16 κανάλια επεξεργασίας ήχου συμπεριλαμβανομένων voice over και graphics audio, ευέλικτα interfaces συμπεριλαμβανομένων 12G SDI, 2SI-SDI και ST 2110 και ενοποίηση με συστήματα αυτοματισμού μέσω του γνωστού switcher πρωτοκόλλου Imagine IconMaster™, μέσω συνδέσεων σε IP δίκτυο.

Η SNP MCL είναι κατάλληλη για πολλές εφαρμογές. Οι πελάτες που χρησιμοποιούν ένα integrated σύστημα playout, όπως η πλατφόρμα Versio™ της Imagine προκειμένου να πραγματοποιήσουν βασική μετάδοση ή εθνική feed, μπορούν να χρησιμοποιήσουν την SNP MCL σε λειτουργία downstream keyer ώστε να δημιουργήσουν ειδικές εκδόσεις του καναλιού για τοπικό διαχωρισμό. Ως προς τους πελάτες που λειτουργούν αθλητικά κανάλια, όπου το μεγαλύτερο μέρος του UHD περιεχομένου τους προέρχεται από την παραγωγή με φορτηγό Εξωτερικών Μεταδόσεων (OB truck), η SNP MCL είναι εφικτό να χρησιμοποιηθεί για upconvert του ενδιάμεσου και του υπόλοιπου περιεχομένου προκειμένου να πραγματοποιηθεί intermix με το UHD περιεχόμενο από το φορτηγό Εξωτερικών Μεταδόσεων και τελικώς να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο κανάλι που περιλαμβάνει και τα δύο στοιχεία. Επίσης, η λειτουργία της SNP MCL μπορεί να αξιοποιηθεί ως μία οικονομικά προσιτή λύση ανάκτησης από καταστροφές, παράλληλα με ένα πλήρως εξοπλισμένο, automated integrated playout κανάλι.

Για τον έλεγχο της SNP MCL διατίθεται ένα desktop pushbutton “hard panel”, το οποίο διαθέτει LCD οθόνες για την ονομασία των σημάτων και πλήκτρα (pushbuttons) υψηλής ποιότητας για όλες τις λειτουργίες. Το hard panel μικρών διαστάσεων υποστηρίζει τη γρήγορη επιλογή έως και 16 πηγών στα program ή preset buses, key on/off controls για έκαστο από τα keyer layers και transition controls. Επιπλέον, όλες οι επιλογές πηγής, οι επιλογές γραφικών, keys και transitions είναι δυνατό να ελεγχθούν μέσω του Imagine CCSP (Command, Control & Status Protocol), το οποίο υποστηρίζεται από τη σειρά panels Magellan™ RCP της Imagine καθώς και από πολλά συστήματα ελέγχου και αυτοματισμού άλλων κατασκευαστών.

Η SNP MCL επιλέγει και διαχειρίζεται εισόδους πηγής ελέγχοντας έναν upstream δρομολογητή (router) μέσω του πρωτοκόλλου Imagine LRC και του Συστήματος Ελέγχου Magellan™. Το Σύστημα Ελέγχου Magellan υποστηρίζει την ενοποίηση με SDI δρομολογητές άλλων κατασκευαστών. Ακόμη, υποστηρίζει πλήρως την IP δικτύωση κατά το πρότυπο ST 2110 καθώς και τον έλεγχο των ST 2110 συσκευών μέσω του NMOS.

Ο Mailhot προσθέτει, “Η Imagine ειδικεύεται στον τομέα master control processing. Δημιουργούμε master control μεγάλης κλίμακας εδώ και αρκετά χρόνια, στο έδαφος (φυσικές εγκαταστάσεις) και στο υπολογιστικό νέφος (cloud) ώστε οι πελάτες μας να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν αυτήν την καινοτόμο, νέα τεχνολογία με σιγουριά.”

Με περισσότερες από 2.500 μονάδες να έχουν αναπτυχθεί έως σήμερα σε διάφορες εφαρμογές, σε όλον τον κόσμο, ο SNP έχει εδραιώσει τη θέση του ως αναπόσπαστο τμήμα των σύγχρονων broadcast αρχιτεκτονικών.

Στις άλλες πρόσφατες βελτιώσεις περιλαμβάνονται η υποστήριξη του JPEG XS, παρέχοντας συνδεσιμότητα υψηλής ποιότητας και μικρής καθυστέρησης για τις απομακρυσμένες ροές εργασίας της παραγωγής και συνδέσεις από το έδαφος στο υπολογιστικό νέφος.

 

Translate »