Imagine Communications Records Milestone IP-based Customer Deployment.

www.amydv.gr

Imagine Communications Records Milestone IP-based Customer Deployment.

August 28, 2016 Broadcast & Playout News 0

[:el]

Η ευρεία υιοθέτηση των λύσεων ζωντανής παραγωγής και playout που βασίζονται στο IP ενισχύει την μακροχρόνια πρωτοκαθεδρία της εταιρείας στη μετάβαση της βιομηχανίας των μέσων και της ψυχαγωγίας σε νέα τεχνολογική βάση.

Η Imagine Communications, εταιρεία που ενισχύει τη βιομηχανία μέσων και ψυχαγωγίας μέσω της μετασχηματικής καινοτομίας, ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε περισσότερες από 25 εγκαταστάσεις πελατών της, οι οποίες βασίζονται στο IP. Αυτό το ορόσημο, απόδειξη της μακρόπνοης και βιώσιμης δυναμικής που βρίσκεται πίσω από το πέρασμα των λειτουργιών των μέσων σε βασιζόμενες στο IP υπολογιστικές και δικτυακές πλατφόρμες, επικυρώνει την πρωτοπόρο ώθηση της Imagine Communications ως προς τη μετάβαση της βιομηχανίας μέσων σε μία πιο ευκίνητη και ευέλικτη τεχνολογική βάση.

Η Imagine Communications ηγείται της μετάβασης σε επόμενης γενιάς αρχιτεκτονικές μέσω της σχεδίασης και της παράδοσης προϊόντων και λύσεων που δημιουργήθηκαν για υβριδική SDI-IP και καθαρά IP περιβάλλοντα που διευκολύνουν τη διαχείριση, την κίνηση και την οικονομική αξιοποίηση των μέσων με τη χρήση περιβαλλόντων που βρίσκουμε εύκολα στην αγορά ( commercial-off-the-shelf – COTS). Οι λύσεις της εταιρείας που βασίζονται στο IP εκτείνεται στα portfolios playout και δικτύωσης και περιλαμβάνουν τον router Platinum IP3™, Selenio MCP™, Versio™ playout, τον Multiviewer EPIC™ που παρουσιάστηκε προσφάτως και το Magellan™ SDN Orchestrator, δηλαδή το καθοριζόμενο από λογισμικό σύστημα ελέγχου για υβριδικά SDI-IP περιβάλλοντα.

“Αυτό το σημαντικό ορόσημο σηματοδοτεί το πόσο μακριά έχουμε φτάσει από τότε που αποκαλύψαμε το όραμα μας για τον καθοριζόμενο από το λογισμικό μετασχηματισμό της τεχνολογίας της βιομηχανίας μέσων και ψυχαγωγίας στην Έκθεση IBC 2013,” είπε ο Charlie Vogt, CEO της Imagine Communications. “Αυτό το όραμα αποτελεί τώρα πραγματικότητα. Οι πελάτες μας, όλο και περισσότερο αναγνωρίζουν ότι τα εξελισσόμενα επιχειρηματικά μοντέλα που τροφοδοτούνται από τις άτακτες αλλαγές στον τρόπο που καταναλώνεται το video, απαιτούν την μετασχηματική αλλαγή προκειμένου να αποκτήσουν τα οφέλη τα ανάπτυξης των εσόδων, της δικτυακής ευελιξίας, της κλιμάκωσης, του προσιτού κόστους και μίας επένδυσης που θα είναι ανθεκτική στο πέρασμα του χρόνου.”

Συνολικά, οι επόμενης γενιάς εγκαταστάσεις της Imagine Communications τώρα αριθμούν περισσότερα 50 βασιζόμενα σε IP κανάλια και πάνω από 3.000 streams ζωντανής παραγωγής.

Οι εταιρείες ζωντανής παραγωγής ήταν ιδιαιτέρως επιθετικές ως προς την αξιοποίηση των ωφελημάτων των επόμενης γενιάς τεχνολογιών για την επέκταση της ευελιξίας των οχημάτων τους εξωτερικών μεταδόσεων, την επιτάχυνση της υιοθέτησης του Ultra High Definition (UHD) και για να καταστήσουν πιο ανθεκτικές στον χρόνο τις λειτουργίες του έναντι της αναγκαιότητας του να προβούν στην εξ’ ολοκλήρου αντικατάσταση των υποδομών τους κάθε φορά που θα παρουσιάζονται νέες τεχνολογίες και διαδικασίες. Η Imagine Communications αποτελεί το κέντρο αυτής της δράσης, ανακοινώνοντας δημοσίως εγκαταστάσεις στη Νότιο Αμερική, την Βόρειο Αμερική και την Ευρώπη τους τελευταίους μήνες.

Επίσης, αυτή η ανάπτυξη-ορόσημο αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο της επιτυχίας των προσπαθειών της βιομηχανίας να υπερβεί τον σκεπτικισμό που πλανάται περί της καταλληλότητας του IP να προσφέρει την αξιοπιστία, τη στιβαρότητα και την χρονική ακρίβεια που απαιτούν τα broadcast περιβάλλοντα. Σε αυτές τις προσπάθειες που επικουρούνται από τη συνεισφορά της Imagine Communications, περιλαμβάνονται η προώθηση σε όλη τη βιομηχανία των ανοικτών προτύπων για τη μεταφορά των media assets μέσω υποδομών που βασίζονται σε IP, καθώς και των λύσεων που βασίζονται σε αυτά τα πρότυπα.

Τον Δεκέμβριο του 2015, η Imagine Communications έγινε ιδρυτικό μέλος της Συμμαχίας περί Λύσεων IP για τα Μέσα (Alliance for IP Media Solutions – AIMS), ενός οργανισμού της βιομηχανίας που είναι αφιερωμένος στην ευρεία διάδοση της διαλειτουργικότητας των λύσεων που βασίζονται σε IP, οι οποίες αποδίδουν το ίδιο επίπεδο plug-and-play εξασφαλίσεων με τον παραδοσιακό broadcast εξοπλισμό που βασίζεται στο SDI. Η AIMS βρίσκεται μεταξύ των πλέον ταχύτατα-αναπτυσσόμενων εμπορικών οργανισμών στην ιστορία της βιομηχανίας μέσων και ψυχαγωγίας, με τα μέλη της έως τα τέλη Ιουνίου να πλησιάζουν τις 50 εταιρείες.

Επιπροσθέτως των εγκαταστάσεων σε πελάτες, η Imagine Communications δραστηριοποιήθηκε στην επίδειξη του πόσο εφικτή μπορεί να είναι η υλοποίηση περιβάλλοντος εργασίας που βασίζεται σε εξοπλισμό που βρίσκουμε εύκολα στην αγορά, συμπεριλαμβανομένων ιδιωτικών και δημόσιων υπολογιστικών νεφών (clouds), για τη φιλοξενία των πλέον απαιτητικών λειτουργιών των μέσων. Επιπροσθέτως της συμμετοχής σε πολλές επιδείξεις διαλειτουργικότητας, η εταιρεία προμήθευσε προσφάτως βασιζόμενες σε IP λύσεις για την έναρξη λειτουργίας μία εγκατάσταση κατάρτισης και εκπαίδευσης περί IP live στο Digital Motion Picture Centre Europe (DMPCE) της Sony που βρίσκεται στα Pinewood Film Studios, κοντά στο Λονδίνο. Το νέο IP Live studio σχεδιάστηκε για να παρέχει πρακτική εξοικείωση με τα περιβάλλοντα ζωντανής παραγωγής που βασίζονται στο IP και για την περαιτέρω πρόοδο του IP σε ζωντανά settings μέσω της κατάρτισης και της δοκιμής, επιδεικνύοντας τη διαλειτουργικότητα μεταξύ πλήθους κατασκευαστών.

“Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για την υιοθέτηση των επόμενης γενιάς αρχιτεκτονικών που πρέπει να υπερπηδηθεί είναι το χάσμα εμπιστοσύνης που υφίσταται στους broadcast μηχανικούς και άλλους επαγγελματίες των μέσων, με το ότι οι λύσεις που βασίζονται σε IP, υλοποιημένες με εξοπλισμό που συναντούμε εύκολα στην αγορά, είναι έτοιμες για την prime time,”προσέθεσε ο Vogt. “Αλλά για να πιστέψεις πρέπει πρώτα να δεις και η Imagine Communications ανυπομονεί να επιδείξει την ετοιμότητα των βασιζόμενων σε IP, καθώς και των cloud λύσεων της, αλλά και να μοιραστεί κάποιες από τις πρόσφατες επιτυχίες της στην επερχόμενη Έκθεση-Συνέδριο IBC 2016 στο Άμστερνταμ.”

Για επιδείξεις των συστημάτων και των λύσεων της Imagine Communications που βασίζονται στο IP μπορείτε να επισκεφθείτε το Περίπτερο 4.A01 στο Amtrium, στην Έκθεση IBC 2016.

Και αυτήν τη χρονιά η AmyDV θα βρίσκεται στην έκθεση IBC 2016 στο εκθεσιακό Κέντρο RAI του Άμστερνταμ. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected] ή τηλεφωνικά στο 2106133000 εσ.5 , για να προγραμματίσουμε μία συνάντηση και για να συζητήσουμε από κοντά τα δικά σας σχέδια, αλλά και τις λύσεις που μπορούμε να σας προσφέρουμε.

[:en]

Widespread adoption of IP-based live production and playout solutions reinforces company’s longstanding leadership of media and entertainment industry’s transition to new technology foundation.

 Imagine Communications, empowering the media and entertainment industry through transformative innovation, today unveiled that it has completed more than 25 IP-based customer installations. The milestone, evidence of the long-term and sustainable momentum behind the shift of media operations to IP-based computing and networking platforms, validates Imagine Communications’ pioneering advocacy for the media industry’s transition to a more agile and versatile technology foundation.

Imagine Communications is spearheading the transition to next-generation architectures through the design and delivery of products and solutions built for hybrid SDI-IP and pure IP environments that facilitate the management, movement and monetization of media over commercial-off-the-shelf (COTS) environments. The company’s IP-based solutions stretch across its playout and networking portfolios and include the Platinum IP3™ router, Selenio MCP™, Versio™ playout, the recently introduced EPIC™ Multiviewer and the Magellan™ SDN Orchestrator, the company’s software-defined control system for hybrid SDI-IP environments.

 “This important milestone marks how far we have come since unveiling our vision at IBC2013 for a software-based technology transformation of the media and entertainment industry,” said Charlie Vogt, CEO of Imagine Communications. “That vision is now reality. Our customers are increasingly recognizing that evolving business models, fueled by disruptive shifts in the way video is being consumed, require transformative change to gain the benefits of revenue growth, network flexibly, scale, cost-efficiency and a future-proof environment.”

In total, Imagine Communications next-gen deployments now account for more than 50 IP-based channels and over 3,000 live production streams.

Live production companies have been particularly aggressive in leveraging the benefits of next-generation technologies to expand the flexibility of their outside broadcast vehicles, accelerate the adoption of Ultra High Definition (UHD) and future proof their operations against the necessity of making wholesale infrastructure replacements with each introduction of new technologies and procedures. Imagine Communications has been at the center of this activity, publicly unveiling deployments in South America, North America and Europe in recent months.

The deployment milestone is also evidence of the success of industry efforts to overcome lingering skepticism of IP’s suitability to deliver the reliability, robustness and precision timing that broadcast environments demand. Those efforts, aided by contributions from Imagine Communications, include the industry-wide promotion of open standards for the transport of media assets over IP-based infrastructures, as well as solutions based on those standards.

In December of 2015, Imagine Communications became a founding member of the Alliance for IP Media Solutions (AIMS), an industry organization dedicated to the widespread interoperability of IP-based solutions that deliver the same level of plug-and-play assurances as traditional broadcast equipment based on SDI. AIMS is among the fastest-growing trade associations in the history of the media and entertainment industry, with membership approaching 50 companies as of the end of June.

In addition to customer deployments, Imagine Communications has been active in demonstrating the feasibility of environments based on COTS equipment, including both private and public clouds, for hosting the most demanding media operations. In addition to participating in multiple interoperability demonstrations, the company recently supplied IP-based solutions for the launch of an IP live training and education facility at Sony’s Digital Motion Picture Centre Europe (DMPCE) at Pinewood Film Studios near London. The new IP Live studio is designed to provide hands-on familiarity with IP-based live production environments and further the advancement of IP in live settings through training and testing and by demonstrating multivendor interoperability.

“One of the biggest barriers to the adoption of next-generation architectures is overcoming the chasm of trust among broadcast engineers and other media professionals that IP-based solutions built on COTS equipment are ready for prime time,” added Vogt. “But seeing is believing and Imagine Communications looks forward to demonstrating the market-readiness of its IP-based and cloud solutions and sharing some of our recent customer successes at the upcoming IBC2016 conference in Amsterdam.”

For demonstrations of Imagine Communications’ IP-based systems and solutions, please visit Amtrium, Stand 4.A01 at IBC2016.

[:]

 

Translate »