Channel ONE. All in one from Harris BCD

www.amydv.gr

Channel ONE. All in one from Harris BCD

November 10, 2010 Broadcast & Playout Reviews 0

Το τοπίο στην τηλεόραση αλλάζει και οι παραδοσιακοί broadcasters έχουν  νέες επιλογές για να “μιλήσουν” σε οποιοδήποτε εξειδικευμένο κοινό. Η ψηφιακή τηλεόραση και οι νέες αγορές του IPTV, ανοίγουν ένα παράθυρο που επιτρέπει σε σταθμούς να στέλνουν το πρόγραμμα τους και σε εναλλακτικά κανάλια για επιπλέον “κανάλια” εσόδων. Το περιεχόμενο που δημιουργούν για το κεντρικό κανάλι μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί και να μεταδοθεί σε αυτά τα δευτερογενή κανάλια, που μπορεί να περιλαμβάνουν και πλήθος επιπλέον αυτοματοποιημένων πληροφοριών και περιεχομένου συνήθως και κυρίως γραφικών. Επιπλέον, τα ειδικά αυτά δευτερογενή κανάλια  με το εξειδικευμένο περιεχόμενο μπορούν να απευθυνθούν σε ειδική κατηγορία τηλεθεατών. Γενικά υπάρχουν πλέον πλήθος δυνατότητες για να εκμεταλλευτούν το περιεχόμενο που παράγουν όπως ποτέ άλλοτε.
 Το Harris® Channel ONE™ σύστημα είναι η ολοκληρωμένη λύση για τη δημιουργία, τον προγραμματισμό και τη μετάδοση ολοκληρωμένων τηλεοπτικών καναλιών σε HD η SD. Ενσωματώνοντας έναν playout server, graphics, animation, video, audio και real-time εξωτερικά data feeds, το καινoτόμο Channel ONE™ προσφέρει ό,τι χρειάζεται ο broadcaster για να παράγει και να μεταδίδει, μαζί με πολλά γραφικά, κανάλια ειδήσεων, αυτοματοποιημένα ενημερωτικά κανάλια (information channels) με εθνικό, περιφερειακό ή τοπικό περιεχόμενο που μπορούν να ανεβάσουν την αξία του κεντρικού καναλιού και του περιεχομένου του.
Το Channel ONE™ προσφέρει όλες αυτές τις δυνατότητες σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα (rack-unit), που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να αγοραστούν πολλαπλές συσκευές και το κυριότερο να συνδεθούν ώστε να λειτουργήσουν καλά όλα μαζί. Ένα μηχάνημα, ένας κατασκευαστής. Επίσης το έσοδο από τα εξειδικευμένα αυτά κανάλια θα αποπληρώσει το κόστος της επένδυσης αγοράς του Channel ONE™ σε χρόνο μηδέν!

Χαρακτηριστικά

Το Channel ONE™ είναι φορτωμένο με ενσωματωμένες τις λειτουργίες που όχι μόνο επιτρέπουν αλλά και καθοδηγούν στην δημιουργία πληροφοριακά πλούσιων HD/SD καναλιών γρήγορα, απλά και όμορφα.  Ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνονται (ανα τομέα) :

Γραφικά

 • Η  πολυβραβευμένη γεννήτρια χαρακτήρων Inscriber® graphics για την παραγωγή custom graphics και key framed animations
 • Απεριόριστα επίπεδα (layers) μέσα σε περιοχές (regions) που μπορούν να ελέγχονται ανεξάρτητα

Data Integration

 • Ολοκληρωμένη διαχείριση Real-time data με αυτόματη ανανέωση on-air
 • Συμβατότητα με ODBC βάσεις δεδομένων, RSS και XML, SMS μηνύματα, text και άλλα

Playout Control

 • Schedule Manager για την αναθεώρηση, μετατροπή και γενικά τον έλεγχο των ακολουθιών περιεχομένου
 • Πλήρες “As Run”logging για κάθε υλικό κάθε περιοχής (region)
 • Προσθήκη animated DVEs, A+B switching, voice overs, και audio stingers

Network Control

 • Network manager για τον συλλογικό έλεγχο πολλαπλών συσκευών / καναλιών Channel ONE™ διασπαρμένων σε οποιοδήποτε σημείο της επικράτειας ή του κόσμου!
 • Υποστήριξη πολλαπλών δικτυακών αρχιτεκτονικών, συμπεριλαμβανομένων LAN, TCP/IP και δορυφορικών

Αναλυτικά χαρακτηριστικά

To Channel ONE™ προσφέρει απαράμιλλη δημιουργικότητα στα γραφικά, την σύνθεση των οθονών, και τις δυνατότητες αναπαραγωγής. Με το πλέον εύχρηστο και “φιλικό” Graphical User Interface που υπάρχει — και σε συνδυασμό με το περιβάλλον Inscriber® graphics για τη γεννήτρια χαρακτήρων — το Channel ONE™ επιτρέπει την δημιουργία εντυπωσιακών γραφικών, τίτλων, animations, motion effects και 3D κειμένου. Επιτρέπει τη δημιουργία καθηλωτικής εικόνας μετάδοσης εύκολα και γρήγορα τοποθετώντας αλληλοκαλυπτόμενες περιοχές (regions) σε πολλαπλά επίπεδα, συμπεριλαμβανομένων γραφικών, αναλογικών και ψηφιακών ρολογιών, video clips, live video, animations, rolls και crawls. Μπορεί επίσης να ελέγχει απεριόριστο αριθμό επιπέδων ανεξάρτητα.

Ευελιξία στη δημιουργία περιεχομένου

Το Channel ONE™ προσφέρει τη δυνατότητα σχεδίασης εξεζητημένων layouts με πολλαπλά αλληλοκαλυπτόμενες περιοχές, συνδυάζοντας πληροφορίες από διαφορετικές πηγές για την κάθε περιοχή — ταυτόχρονα. Από video μέχρι live data μέχρι στυλιζαρισμένα γραφικά, γίνεται δυνατή η επιλογή της μείξης που καλύπτει καλύτερα τις προτιμήσεις  και τις ανάγκες του κοινού. Καλύπτονται  ταχύτερα οι αυξανόμενες απαιτήσεις των εξειδικευμένων κοινών στα οποία μπορεί να απευθύνεται το περιεχόμενο, συνδυάζοντάς το γρήγορα και εύκολα με περιφερειακό ψηφιακό υλικό που είτε υπάρχει ήδη διαθέσιμο ή μπορεί εύκολα να αποκτηθεί και να χρησιμοποιηθεί, όπως τοπικά νέα, εκδηλώσεις, οικονομικά νέα, μηνύματα SMS και διαφημίσεις.
Προηγμένη λειτουργικότητα
H λειτουργία Conditional Playback επιτρέπει την αυτόματη μεταβολή της ροής του περιεχομένου σε όποια περιοχή (region) απαιτείται σύμφωνα με hardware ή software ερεθίσματα (triggers). Με τη λειτουργία SqueezeBack γίνεται καλύτερη χρήση του χώρου της οθόνης σύμφωνα με κάθε περίσταση. Ένας εξωτερικός ερεθισμός για παράδειγμα μπορεί να ενεργοποιεί το SqueezeBack και να περιορίζει το full-screen περιεχόμενο σε μια μικρότερη περιοχή αποκαλύπτοντας ένα επιπλέον, σχετικό με το ερέθισμα περιεχόμενο και στη συνέχεια να επαναφέρει το περιεχόμενο full screen. Το Channel ONE™ μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία εντελώς αυτόματων καναλιών που μεταδίδουν το πιο πρόσφατο περιεχόμενο σε συγκεκριμένες ώρες.
Real-Time Information Updates
Οι εξεζητημένες λειτουργίες data integration επιτρέπουν τη διαρκή ενημέρωση των τηλεθεατών με τα τελευταία γεγονότα, τα τελευταία αθλητικά αποτελέσματα, τιμές χρηματιστηρίου ή τον Καιρό σε πραγματικό χρόνο και πολλά άλλα. Το Channel ONE™ μπορεί να μεταδώσει live data feeds απευθείας από πηγές όπως ODBC databases, RSS feeds, SMS μηνύματα, XML και αρχεία κειμένων. Τα data έχουν τη δυνατότητα να ανανεώνονται ακόμα και επί της οθόνης (δεν απαιτείται δηλαδή επανασυγχρονισμός). Επίσης είναι εξασφαλισμένη η ασφάλεια της μετάδοσης αφού στη συσκευή έχει γίνει κάθε πρόβλεψη για  triple-redundant τροφοδοτικά, video και audio bypass ακόμα και για πλήρη απώλεια τάσης και στα τρία τροφοδοτικά καθώς και hot swap δίσκοι κλπ.
Scheduling και Playout Control
Ο Schedule Manager είναι η εφαρμογή που συνεργάζεται με το Channel ONE™ για να προσφέρει ένα πλήρες και εύχρηστο περιβάλλον εργασίας για την παρακολούθηση και την μεταβολή της  ακολουθίας είναι συνδεδεμένες σε δίκτυο. Εμφανίσεις ανά βδομάδα, ημέρα και δευτερόλεπτο προσφέρουν αναλυτική παρουσίαση επερχόμενων γεγονότων, καθώς και δυνατότητες preview, αλλαγής παραμέτρων, monitoring κα. Ο Schedule Manager προφέρει επίσης την δυνατότητα να εκκινήσουμε την αναπαραγωγή μιας ακολουθίας ή μιας ολόκληρης σελίδας σε περίπτωση ανάγκης, είτε σε ολόκληρο το δίκτυο είτε σε κάποια υπο-ομάδα συσκευών. Δημιουργεί πλήρεις λίστες “As Run” για κάθε αντικείμενο κάθε περιοχής (region) ,  και υποστηρίζεται η εξαγωγή για επιλεγμένες λύσεις business systems.
Network Control με το Channel ONE
Η εφαρμογή Network Manager επιτρέπει την υλοποίηση και τη διαχείριση  απομακρυσμένων δικτύων συσκευών Channel ONE. Υποστηρίζοντας πολλαπλές αρχιτεκτονικές δικτύου — συμπεριλαμβανομένων των LAN, TCP/IP και δορυφορικών — ο Network Manager προσφέρει μια ευέλικτη μέθοδο εγκατάστασης και έναν αποδοτικότατο τρόπο αύξησης των τηλεθεατών σας. Με αυτόν είναι δυνατή η κατεύθυνση του  περιεχομένου, ο προγραμματισμός και η μετάδοση εκατοντάδων Channel ONE™ συσκευών — και η προεπισκόπηση της κατάστασης και του περιεχομένου κάθε ενός από αυτά.
Όλα-σε-ένα λοιπόν από τον μεγαλύτερο κατασκευαστή προϊόντων και λύσεων στον χώρο του Broadcast, μια ευχάριστη έκπληξη από την Harris, από την οποία περιμένουμε πολλά τα επόμενα χρόνια….The television landscape is changing, and traditional broadcasters have new options for reaching out to specialized audiences. DTV opens a door that allows stations to multicast secondary channels and tap new sources of revenue. Content created for a main channel can be repurposed and broadcast over these sub-channels, which can include a wealth of additional material. In addition, specialty channels with focused programming can be targeted to specific demographics.
The Harris® Channel ONE™ system is your one-stop solution for creating, sched-uling and airing complete television channels in HD or SD. Channel ONE integrates graphics, video, audio and real-time external data feeds to build a complete channel. The innovative Channel ONE supplies everything a broadcaster needs to produce and air DTV subchannels or graphics-intensive, 24-hour automated information channels — featuring national, regional and local content that can leverage and increase the value of your existing primary content.
Channel ONE delivers all of these capabilities in a single turnkey system, which means you don’t have to purchase large amounts of equipment to get started. And the revenue generated by these specialty channels will pay for your Channel ONE investment in no time!

Features

 • Reliable 24/7 playback with server-grade motherboard, redundant power supplies, hot-swappable drives and optional video/audio bypass
 • Automated playback and external control of animated logos, still images, video clips, crawls, rolls, analog clocks, digital clocks and live SDI input
 • Two incoming video feeds can be displayed and resized in real time (2D DVE)
 • Infinite layering of effect regions
 • Powerful scheduling engine drives playlists in each effect region
 • Real-time data updates from external sources such as XML, RSS, .txt and ODBC
 • As Run logs with bill generation or export to third-party business systems
 • 16 channels of embedded audio per SDI input or output
 • Eight channels of discrete AES audio I/O
 • Inscriber® Connectus™ integration (Connectus software sold separately)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »